Suroviny
- voda
- hovězí žebra 1 kg
- sůl
- celer 1/4 ks
- hovězí maso 300 g
- petržel 2 ks
- mrkev 2 ks
- nudle
- bobkový list
- pepř
- koření nové
Postup přípravy
Žebra a maso si dáme v pekáčku do rozehřáté trouby a necháme cca 15 minut zatáhnout. Poté vložíme do studené vody, přidáme koření a přivedeme k varu. Jakmile se polévka vaří, stáhneme plamen a necháme cca 2 hodiny probublávat. Čím déle vývar vaříme, tím lépe. Poté přidáme zeleninu, aby se uvařila – cca půl hodiny. Po uvaření vývar scedíme, zeleninu nakrájíme na malé kousky a obereme maso ze žeber a maso z kližky natrháme po vláknu – přidáme zpět do polívky. Vývar ochutíme dle chuti solí, případně pepřem. V jiném hrnci si uvaříme v osolené vodě nudle, které potom přidáme do polévky. Podáváme horkou.