Suroviny
- morková kost 3 kusy
- hovězí maso 300 g
- mrkev 2 kusy
- celer 1 kus
- petržel 2 kusy
- cibule 1 kus
- koření nové 4 kuličky
- pepř 5 kuliček
- sůl 1 špetka
- nudle 3 hrsti
Postup přípravy
Kosti s masem, očištěnou zeleninou a kořením uvaříme na mírném ohni doměkka
Zeleninu vyndáme, nakrájíme na malé kousky a podle potřeby maso ještě dotáhneme, aby bylo krásně měkké
Když je maso také hotové, vyjmeme ho a nakrájíme na malé kousky
Vývar přecedíme a nakrájenou zeleninu a maso vložíme zpět do vývaru
Nudle si uvaříme zvlášť ve slané vodě, přecedíme a propláchneme studenou vodou
Dáme je na dno talíře a zalijeme horkou polévkou