Suroviny
- máslo 20 g
- vejce 1
- dětská krupička 60 g
Postup přípravy
Morkové kosti pečeme v troubě asi 30 minut, poté vložíme do hrnce s vodou a vaříme s připravenou kořenovou zeleninou. Dle chuti přidáváme sůl, koření či jiná dochucovadla.
Kapání
Ingredience: 20 g másla1 vejce60 g krupicesůllžíce polévky
postup:
Máslo dobře rozmícháme s vejcem, polévkou a solí. Přimícháme krupici a hmotu necháme asi 15 minut stát. Potom lžící vykrajujeme menší noky, které zavařujeme do mírně vroucí polévky.
Hovězí vývar s kapáním
Ingredience:
- 3-4 morkové kosti
- sůl
- 10 dkg mrkve
- kousek celeru
- cibule
- petržel
- libeček nebo kadeřavá petržel