Polévka
- voda 2.5 l
- mrkev 3 kus
- petržel 2 kus
- celer 10 kus
- nakládaná zelenina 2 lžička
- masox 0.5 kus
- hovězí s kostí 0.5 kg
- sůl 0 kus
- pepř 0 kus
- nové koření 0 kus
- bobkový list 0 kus
- polévkové koření 0 kus
- česnek 1 kus
- cibule 0.5 kus
- nudle 1 kus
Knedlíčky
- játra 0.2 kg
- vejce 1 kus
- česnek 0.5 kus
- strouhanka 0 kus
- majoránka 0 kus
- muškátový oříšek 0 kus
- pepř 0 kus
- sůl 0 kus
Postup přípravy
Po hodině a půl jemného vaření slijeme vývar
Mrkev pokrájíme a dáme do vývaru, přidáme lžičku polévkového koření, dochutíme Vitanou Klasik a zavaříme játrové knedlíčky
(Knedlíčky: Ve strojku najemno rozsekáme játra, přidáme vajíčko, muškátový oříšek, půl stroužku česneku a strouhanky tolik, aby se daly tvořit kuličky, které obalíme ve strouhance
)
Zavaříme nudle a pak dochutíme podle potřeby
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi
Ingredience:
Polévka :
- 2,5 l studené vody
- 3 menší celé mrkve
- 2 menší petržele
- 10 dkg celeru
- 2 lžičky nakládané domácí zeleniny
- půl masoxu
- ½ kg hovězího s kostí
- sůl, pepř, nové koření, bobkový list
- polévkové koření
- 1 stroužek česneku
- ½ cibule
- vlasové nudle
Knedlíčky
- 20 dkg krůtích jater
- 1 vejce
- ½ stroužku česneku
- strouhanka
- majoránka
- muškátový oříšek
- pepř, sůl