Head
- hovězí maso
- kořenová zelenina
- cibule 1 ks
- česnek
- nové koření
- bobkový list
- pepř
- sůl
- petržel
Postup přípravy
Maso vložíme do papiňáku a vaříme 15 minut, poté přidáme kořenovou zeleninu, česnek, cibuli, koření a vaříme, dokud nebude maso měkké. Nakonec přidám nasekanou petrželku. Maso vyndáme a pokrájíme, stejně jako zeleninu. Část vrátíme do polévky, ve které nakonec po vaříme domácí nudle.
Domácí nudle: Do mističky dáme hrubou mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na co nejslabší placku. Necháme asi pět minut oschnout. Placku nakrájíme na pruhy, které dáme na sebe a nakrájíme na slabé nudličky.