Suroviny
- hovězí steak z roštěnce (z mladého býka) 600–800 g
- bílý vinný ocet 2 lžíce
- olej 2 lžíce
- houby (směs čerstvých hub (hřiby, lišky)) 400 g
- máslo 2 plátky
- majoránka 4 snítky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Maso naporcujte na čtyři steaky. Ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Zastříkněte velmi jemně octem a nechte asi 15 minut odležet. Houby očistěte. Velké překrájejte na menší kousky, malé nechte vcelku.
- V pánvi rozpalte olej. Dejte na něj steaky a opékejte je 3 minuty z jedné strany. Obraťte je a pečte ještě 3–6 minut, podle toho, jak je chcete mít propečené. Poté je zabalte do alobalu a nechte odpočívat v teple.
- V kastrolu rozehřejte máslo. Vsypte na něj houby a duste je asi 5 minut. Osolte a mírně opepřete. Horké houby dochuťte kapkou zbylého octa a ihned podávejte se steakem a majoránkou.