Head
- hovězí maso 1 kg
- špek 50 g
Na bramborové knedlíky
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Je dobré si maso naložit den předem
Hovězí špalek si prošpikujeme špekem, mrkví, osolíme a opepříme
V papiňáku si rozehřejeme olej a maso si osmahneme ze všech stran
Maso vyndáme a nasypeme na výpek nakrájenou mrkev, petržel, celer, cibuli a celý pepř
Vše orestujeme
Na orestovanou zeleninu vrátím hovězí maso a podliji vodou
Necháme dusit tak dlouho, až je maso měkké
Když je hotové, tak ho opět vyndáme a nakrájíme na plátky
Udušenou zeleninu rozmixujeme a zahustíme vodou s rozkvedlanou hladkou moukou
Podáváme s domácím bramborovým knedlíkem a zdobíme kolečkem citronu a zavařeninou z brusinek
Na knedlík si uvaříme brambory ve slupce
Oloupeme, rozmačkáme a necháme vystydnout
Do vychladlých brambor dáme sůl, vejce, pořádně vidličkou promícháme a přidáme dětskou krupičku
Těsto dobře propracujeme a vytvarujeme kulaté knedlíky, které dáme vařit maximálně na 20 minut do vroucí vody