Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Hovězí roštěnec na bylinkách s domácí tatarskou omáčkou

4 porce
do 30 minut
Hovězí roštěnec na bylinkách
Hovězí roštěnec na bylinkách Autor: Česko vaří s Pohlreichem
Není nad pořádný, dobře připravený steak. Umění toho nejlepšího spočívá především ve výběru kvalitního masa. I když se špatně shání, dejte si tu práci a najděte si řezníka, který prodává stařené hovězí. Pak už stačí trocha bylinek a maso jen krátce orestovat, aby zůstalo růžové a plné šťávy.
Reklama

Už za týden, 9. listopadu si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!


Reklama

Postup

  1. Pusťte se do přípravy masa. V míse smíchejte všechny ingredience na marinádu, přidejte maso a dobře promíchejte. Odložte stranou a nechte odpočívat.
  2. Základem tatarské omáčky je klasická majonéza, pusťte se tedy do její přípravy.
  3. Nejprve se ujistěte, že všechny suroviny mají pokojovou teplotu. V opačném případě by se emulze mohla srazit. Žloutky, hořčici a ocet dejte do větší mísy, přidejte špetku soli, špetku bílého pepře a pomocí metly směs pomalu šlehejte.
  4. Smíchejte oba druhy oleje a za stálého šlehání je začněte přidávat nejprve po kapkách. Jakmile začne směs houstnout, můžete olej přidávat tenoučkým pramínkem. Takto postupujte, dokud do směsi nevmícháte všechen olej.
  5. Nakonec do směsi vmíchejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a dle potřeby dochuťte opět solí nebo pepřem. Takto máte připravenou základní majonézu.
  6. V tuto chvíli se věnujte masu. Vyndejte steaky z marinády a v pánvi na rozpáleném oleji je ogrilujte z obou stran. Počítejte přibližně 2,5 minuty z každé strany pro stupeň propečení medium rare.
  7. Zatímco se maso peče, vmíchejte do připravené majonézy nakrájené nebo nastrouhané šalotky, nakládané okurky, kapary a na závěr hladkolistou petrželku. Vše důkladně promíchejte a zakryté fólií uložte do lednice.
  8. Hotové steaky přendejte z pánve na prkénko a nechte je přibližně 3 minuty odpočívat.
  9. Poté je rozdělte na talíře, ke každému přidejte domácí tatarskou omáčku, pečivo a ihned servírujte.
Reklama

Česko vaří s PohlreichemNová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama