Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Restaurace
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Restaurace
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Recepty
Zdeněk Pohlreich
Pin it

Hit týdne

Další hity

Boloňské špagety

Boloňské špagety
Mramorová hrníčková bábovka
Čočková polévka
Populární
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma
Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy
Králík na paprice se špeclemi podle Besky
Retro street food ze sousedního Polska. Vyzkoušejte zapiekanku!
Bramborové gnocchi se zeleninou z jednoho plechu

Hovězí roštěnec na bylinkách s domácí tatarskou omáčkou

Hovězí roštěnec na bylinkách

Hovězí roštěnec na bylinkách Zdroj: Česko vaří s Pohlreichem

  • Zavřít

Hovězí roštěnec na bylinkách Zdroj: Česko vaří s Pohlreichem

Moje hodnocení
4x

Není nad pořádný, dobře připravený steak. Umění toho nejlepšího spočívá především ve výběru kvalitního masa. I když se špatně shání, dejte si tu práci a najděte si řezníka, který prodává stařené hovězí. Pak už stačí trocha bylinek a maso jen krátce orestovat, aby zůstalo růžové a plné šťávy.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • hovězí steak z roštěnce 4 ks
  • extra virgin olivový olej
  • tymián (nasekaný) 2 snítky
  • rozmarýn (nasekaný) 2 snítky
  • oregano (sušené) 2 špetky
  • sůl
  • pepř (čerstvě namletý)

Domácí tatarka

  • slunečnicový olej 100 ml
  • olivový olej 25 ml
  • žloutek 1 ks
  • bílý vinný ocet 1/2 lžičky
  • dijonská hořčice 1/2 lžičky
  • citronová šťáva 1 lžička
  • sůl 1/2 špetky
  • bílý pepř 1/2 špetky
  • šalotka (nakrájená najemno) 1 ks
  • nakládané okurky (nakrájené najemno) 10–15 g
  • kapary (nasekané) 10–15 g
  • hladkolistá petržel (nakrájené najemno) 1 lžíce
  • bageta (nebo venkovský chléb jako příloha)

Už za týden, 9. listopadu si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!

Odkaz

Česko vaří s Pohlreichem ŽIVĚ!

Zde najdete další informace, videa, články a kompletní recepty z nové kulinární show se Zdeňkem Pohlreichem.

Postup přípravy

  1. Pusťte se do přípravy masa. V míse smíchejte všechny ingredience na marinádu, přidejte maso a dobře promíchejte. Odložte stranou a nechte odpočívat.
  2. Základem tatarské omáčky je klasická majonéza, pusťte se tedy do její přípravy.
  3. Nejprve se ujistěte, že všechny suroviny mají pokojovou teplotu. V opačném případě by se emulze mohla srazit. Žloutky, hořčici a ocet dejte do větší mísy, přidejte špetku soli, špetku bílého pepře a pomocí metly směs pomalu šlehejte.
  4. Smíchejte oba druhy oleje a za stálého šlehání je začněte přidávat nejprve po kapkách. Jakmile začne směs houstnout, můžete olej přidávat tenoučkým pramínkem. Takto postupujte, dokud do směsi nevmícháte všechen olej.
  5. Nakonec do směsi vmíchejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a dle potřeby dochuťte opět solí nebo pepřem. Takto máte připravenou základní majonézu.
  6. V tuto chvíli se věnujte masu. Vyndejte steaky z marinády a v pánvi na rozpáleném oleji je ogrilujte z obou stran. Počítejte přibližně 2,5 minuty z každé strany pro stupeň propečení medium rare.
  7. Zatímco se maso peče, vmíchejte do připravené majonézy nakrájené nebo nastrouhané šalotky, nakládané okurky, kapary a na závěr hladkolistou petrželku. Vše důkladně promíchejte a zakryté fólií uložte do lednice.
  8. Hotové steaky přendejte z pánve na prkénko a nechte je přibližně 3 minuty odpočívat.
  9. Poté je rozdělte na talíře, ke každému přidejte domácí tatarskou omáčku, pečivo a ihned servírujte.

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Zdeněk Pohlreich

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Sladké
4

Bramborové knedlíčky plněné rebarborou a jahodami s rebarborovo-jahodovou omáčkou

Maso

Medové pečené kuře s pomerančem a fetou podle Jamieho Olivera

Recepty

Pečený lilek s citronovým bulgurem a bílým jogurtem

Těstoviny

Těstoviny s hráškovo-sýrovou omáčkou podle Pasta Queen

Vegetariánské

Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké

Moccacino nepečený cheesecake s mléčnou a bílou čokoládou

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní


Přečtěte si také

Sladké

Bramborové knedlíčky plněné rebarborou a jahodami s rebarborovo-jahodovou omáčkou

Maso

Medové pečené kuře s pomerančem a fetou podle Jamieho Olivera

Novinky

Nikdy nepárujte tyto potraviny s alkoholem. Vyhnete se tak nepříjemným zdravotním problémům

Recepty

Pečený lilek s citronovým bulgurem a bílým jogurtem

Těstoviny

Těstoviny s hráškovo-sýrovou omáčkou podle Pasta Queen

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

4 triky, jak z tvrdého avokáda vykouzlit dokonale zralé ovoce během jednoho dne

Vegetariánské

Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké

Moccacino nepečený cheesecake s mléčnou a bílou čokoládou

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Těstoviny s hráškovo-sýrovou omáčkou podle Pasta Queen

Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Těstoviny

Assassin’s Spaghetti – Zabijácké špagety podle Pasta Queen

Sladké
4

Bramborové knedlíčky plněné rebarborou a jahodami s rebarborovo-jahodovou omáčkou

Sladké

Moccacino nepečený cheesecake s mléčnou a bílou čokoládou

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Maso

Medové pečené kuře s pomerančem a fetou podle Jamieho Olivera

Maso

Nedělní oběd: Sváteční francouzské kuře na víně podle Kitchenette

Maso

Rychlá večeře: Kuřecí prsa plněná špenátem se smetanovým sýrem

Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Grilování
9

Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

Gastro akce a food festivaly

Michelinské umění a barman světové třídy v The Monkey Bar Prague

Recepty

Kořeněný pečený čaj s rozmarýnem

Nápoje

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Ryby a mořské plody

KOKO ve varu: Slávky na bílém víně

Recepty

Fenyklovo-sardinková šakšuka s kuskusem z jedné pánve podle Jamieho Olivera

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Polévky

Jemné a nadýchané krupicové nočky do polévky

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Těstoviny

Těstoviny s hráškovo-sýrovou omáčkou podle Pasta Queen

Vegetariánské

Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Sladké
4

Bramborové knedlíčky plněné rebarborou a jahodami s rebarborovo-jahodovou omáčkou

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Recepty

Jarní bramborový salát se zeleným chřestem a ředkvičkami

Saláty

Svěží luštěninový salát se zeleným chřestem a estragonem

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

prima-cnn-news

Herec Vladimír Dlouhý před světem tajil několik dětí. Jeho bratr je miliardář Kde potkáte letní lásku podle horoskopu: Střelci při dobrodružství, Lvi na večírku Jako z Pobřežní hlídky. Sandra Nováková oslnila fanoušky postavou v červených plavkách

prima-zeny

Herec Vladimír Dlouhý před světem tajil několik dětí. Jeho bratr je miliardář Kde potkáte letní lásku podle horoskopu: Střelci při dobrodružství, Lvi na večírku Jako z Pobřežní hlídky. Sandra Nováková oslnila fanoušky postavou v červených plavkách

prima-zoom

Koho ohrozí nesnesitelná vedra? Její jed je smrtící, plivnutí do očí oslepující. Podívejte se, jak útočí nejmenší kobra světa Klubko červů při ohrožení exploduje. Odpudivá podívaná může přinést technickou revoluci

prima-fresh

Bramborové knedlíčky plněné rebarborou a jahodami s rebarborovo-jahodovou omáčkou Medové pečené kuře s pomerančem a fetou podle Jamieho Olivera Nikdy nepárujte tyto potraviny s alkoholem. Vyhnete se tak nepříjemným zdravotním problémům

prima-cool

Jaký film Arniemu změnil život? Udělám kvalitní zápas. Žďuchanec od soupeřky mě nerozhodil, říká Gelnarová V sobotu ve 20.15 zazní legendární Žhavé výstřely

playboy

V červnovém čísle časopisu Playboy se můžete těšit... a mnoho dalšího! Nevíte, kam investovat? Skvělou volbou jsou hodinky. Utratit za ně můžete i miliony Zeptali jsme se umělé inteligence, kdo je nejlepší sportovec všech dob. Koho vybrala?

lajk

To nejdůležitější z vážení Clash of the Stars. Provokace, drsné hlášky i bizarní zpěv Šok před Clash of the Stars! Datel nesplnil váhu. Co to znamená pro zápas o titul? Radostný okamžik Davida Pastrňáka! Partnerka mu porodila dceru, kvůli ní se omluvil z MS

prima-living

Kde se nejlépe schovat před bouřkou: Pod stromem si vás blesk najde, v hustém lese ne Nebojte se vzít cukr na zahradu. Chutná včelám a motýlům, hubí plevel, ničí vosy i komáry Alice Bendová prodává apartmán na Tenerife. Byt v ráji vyjde levněji než v Praze

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno MS v hokeji 2023 Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Program a výsledky MS v hokeji Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tabulky a skupiny MS v hokeji

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.