Knedlíčky
- játra 1/2 kg
- česnek 2 kus
Knedlíčky
- vejce 1 kus
- strouhanka kus
Postup přípravy
Maso dáme vařit do tlakového hrnce asi se 2 litry vody
Můžeme přidat i kost, aby byl vývar lepší
Osolíme a vložíme celou cibuli
Když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru, nakrájíme na kostičky a dáme zpět
Připravíme si játrové knedlíčky
Játra rozmixujeme, osolíme a opepříme
Přidáme majoránku, vejce, nasekanou petržel, utřený česnek a zahustíme trochou strouhanky
Lžičkou vykrajujeme knedlíčky a házíme je do vařícího vývaru
Necháme povařit
Nyní si dáme zvlášť do hrnce vařit mrkev, celer a petržel, vše nakrájené na kostičky
Po uvaření scedíme a vložíme do hotového vývaru
Nakonec vhodíme do polévky nasekanou petržel, těstoviny a dochutíme solí a pepřem
Polévka
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
Ingredience:
- 1/2 kg hovězího předního
- 1 větší mrkev
- kousek celeru
- 1 menší kořenová petržel
- sůl, pepř
- 1 cibule
- vlasové nudle nebo jiné těstoviny
- petrželová nať
Na knedlíčky:
- 1/2 kg jater (vepřová, hovězí)
- 2 stroužky česneku
- trocha majoránky
- sůl, pepř
- 1 vejce
- strouhanka
- petrželová nať