Suroviny
- hovězí maso 0.5 kg
- kořenová zelenina
- játra 20 dkg
- česnek 2 stroužek
- cibule 1 kus
- vejce
- hladká mouka trocha
- strouhanka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Půl kilogramu hovězího masa dáme do vody se zeleninou vařit
Pak polévku scedíme a do vývaru zavaříme játrovou rýži
Játrová rýže: Játra pomeleme, přidáme suroviny, zamícháme a „nadrobíme“ přes sítko na noky do polévky
Vaříme asi 10 minut
Hovězí polévka s játrovou rýží a domácími nudlemi
Ingredience:
- ½ kg hovězího masa
- kořenová zelenina
- 20 dkg jater
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibulka
- 2 vajíčka
- trocha hladké mouky
- strouhanka (podle potřeby)
- sůl
- pepř