Na hovězí maso
- hovězí zadní 1 kg
- cibule 2 kusy
Mrnínkovo vojsko
- vejce 2 kusy
Na hovězí maso
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme najemno a na másle necháme zesklovatět. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a na pánvi zprudka opečeme. Přidáme je k mrkvi, osolíme, dodáme nové kořenícelý pepř, bobkový list a zalijeme vodou. Dusíme doměkka, nakonec zahustíme hladkou moukou a dochutíme.Na přílohu potřebujeme uvařené brambory. Studené brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, vejce, sůl a vytvoříme těsto. Vytvarujeme šulánky a uvaříme je ve slané vodě.Hlavní chodHovězí na mrkvi, Mrnínkovo vojsko
postup:
Cibuli nakrájíme najemno a na másle necháme zesklovatět. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a na pánvi zprudka opečeme. Přidáme je k mrkvi, osolíme, dodáme nové koření, celý pepř, bobkový list a zalijeme vodou. Dusíme doměkka, nakonec zahustíme hladkou moukou a dochutíme.Na přílohu potřebujeme uvařené brambory. Studené brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, vejce, sůl a vytvoříme těsto. Vytvarujeme šulánky a uvaříme je ve slané vodě.