Suroviny
- hovězí líčka (nebo roštěnky) 1 kg
- mrkev 2 ks
- cibule
- sůl
- pepř
- česnek 4 stroužky
- majoránka
- žampiony (nakrájené na osminky)
- červené víno 300 ml
- rajský protlak 2 lžíce
- máslo
- hovězí vývar 250 ml
- petržel
Postup přípravy
- V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme osolené a opepřené maso nakrájené na plátky.
- Hovězí zprudka opečeme ze všech stran dohněda a vyndáme. Přidáme trochu oleje, vložíme nakrájenou zeleninu, kterou orestujeme dotmava a ke konci opečeme česnek.
- Přidáme protlak, zalijeme vínem, necháme vyvařit a vložíme maso zpět do hrnce. Vše zalijeme hovězím vývarem a dusíme doměkka alespoň dvě hodiny.
- Maso vyjmeme a dáme stranou, omáčku přecedíme, zahustíme, přidáme chlazené máslo, přidáme majoránku a dochutíme.
- Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme. Podáváme s jemnou bramborovou kaší a zdobíme upečenou zeleninou a žampiony, které promícháme se sekanou petrželí.
Autor receptu: Barbora Poláková