Na kuřecí kari
- kuřecí maso 400 g
- pasta 1 lžíce
- mléko 400 ml
- výhonky 227 g
Na hovězí kari
- omáčka 2 lžíce
- cukr 3 lžíce
Postup přípravy
1
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit
Uvařené prošťoucháme, přidáme máslo a hladkou mouku a necháme propařit na hodně mírném ohni asi dvacet minut
2
Mezitím si připravíme maso
Prsa opepříme, osolíme a dáme zprudka osmažit na rozpálenou pánev (nejprve kůží dolů)
3
Škubánky vymodelujeme do požadovaných tvarů a dáme je na pánvičku osmažit z obou stran
Maso nakrájíme na tenounké plátky a přeložíme do pekáče
Hotové škubánky s masem necháme dodělat a prohřát ve vyhřáté troubě
4
Z povidel a omáčky demi-glace na pánvičce vymícháme švestkovou omáčku
Dochutíme solí, citronovou šťávou apod
Hlavní chod:Hovězí kari ve sladké oříškové omáčce, červené kuřecí kari s bambusovými výhonky, jasmínová rýžípostup: 1
Na hovězí kari dvě deci kokosového mléka přivedeme k varu, přidáme kari pastu, hovězí maso a vaříme pět minut
Přidáme zbytek mléka, smícháme drcené arašídy, rybí omáčku, sůl, cukr a pálivou papričku se semínky nebo bez – jak to chceme pálivé
Dáme do hlubšího woku a vaříme do měkka
2
Na kuřecí kari uvaříme dvě deci mléka, přidáme kari pastu a kuřecí maso
Po pěti minutách dolijeme zbylé mléko, přidáme výhonky, rybí omáčku, sůl, cukr a papričku a uvaříme doměkka
Kari podáváme s jasmínovou rýží