Suroviny
- hovězí svíčková 300 g
- parmezán 200 g
- salát
- rajče
- limetka ( - volitelné )
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Svíčkovou očistíme, zbavíme blan, zabalíme do potravinářské fólie a před podáváním dáme na 30 až 40 minut do mrazáku. Ztuhlou svíčkovou nakrájíme na tenké plátky. Pokud jsou tlusté, můžeme je ještě vyklepat pod potravinovou fólií.
Opraný salát rozdělíme na jednotlivé listy, rozložíme na talíře a poklademe plátky masa. Posolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Z parmezánu si připravíme hobliny a posypeme jimi maso a salát. Dozdobíme rajčetem.
Předkrm
Hovězí carpaccio (5 porcí)
Ingredience:
- 300 g hovězí svíčkové
- 200 g parmezánu (v celku)
- ledový nebo jiný salát
- cherry rajčata
- citron nebo limetka
- olivový olej
- sůl, pepř