Suroviny
- tvrdý sýr (sýr Verena) 150 g
- Gran Moravia 50 g
- žampiony 300 g
- dýně Hokkaidó 300 g
- máslo 30 g
- cibule 1 ks
- hladká mouka 2 lžíce
- mléko 5 dl
- voda 5 dl
- hladkolistá petržel (čerstvá)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- topinky
Postup přípravy
- Na másle osmahněte najemno nakrájenou cibuli, přidejte očištěné a nakrájené houby a omytou dýni nakrájenou na kostičky. Nechte pár minut nasáknout chuť, posypte moukou a za stálého míchání zřeďte po pár minutách mlékem.
- Přidejte vodu a přiveďte k varu, poté vařte na mírném ohni 20 minut.
- Nastrouhejte sýry, smíchejte je a po lžičkách přidávejte do krému, pomalu míchejte, až se vše pěkně spojí. Přidejte sůl a pepř a posypte nasekanou petrželkou.
- Rozdělte krém do talířů a servírujte s topinkami.
Prima tip: Sýry Verena a Gran Moravia, ale i čerstvé máslo zakoupíte v prodejnách La Formaggeria, www.laformaggeria.cz
Vyzkoušejte i další polévky s houbami: