Suroviny
- dvou barev maso
- kuřecí maso 5 plátek
- sůl
Hanácký bramborový salát
Suroviny
Postup přípravy
Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek dáme povařit do vývaru. Poté nalijeme na brambory a necháme asi 15 minut odstát. Pak slijeme. Přidáme uškvařenou anglickou slaninu a smíchaný ocet, olej a hořčici. Na závěr přidáme hlávkový salát.
Maso dvou barev
Ingredience: 5 plátků krkovice5 plátků kuřecího masasůlpepřhladká mouka
postup:
Maso osolíme, opepříme, obalíme v mouce a dáme zprudka péct. Pak je dáme dodělat do trouby pod pokličku. Omáčka k masu:
Do kastrolku dáme trošku výpeku z masa, přidáme nakládanou zeleninu, lehce povaříme a zahustíme vodou a moukou.
Hanácký bramborový salát
Ingredience:
- 1 kg brambor
- 1 hlávkový salát
- 250 dkg anglické slaniny
- 1 cibule
- česnek
- vývar
- ocet
- olej
- hořčice
- sůl
- pepř