Martina Čerňanská
,
Zdeněk Pohlreich

Grilovaný tuňák s česnekovými bramborami

Moje hodnocení
2x

Tentokrát pro vás Zdeněk Pohlreich připravil na grilu opravdovou lahůdku. Steak z tuňáka. Nebojte se ho grilovat jen pár minut, jen když je uvnitř lehce syrový, má tu správnou a dokonalou chuť.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • steak z tuňáka
  • Chilli paprička 1/2 ks
  • Olivový olej
  • petrželka
  • Sůl
  • Pepř

Na brambory

  • malé brambory
  • Máslo
  • Česnek
  • Rozmarýn
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Odkaz

Rozpal to, šéfe!

V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravte česnekové brambory. Brambory umyjte, položte na alobal, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem, přidejte trochu másla, rozmarýn a nasekaný česnek. Zabalte a nechte péct na grilu.
  2. Steaky z tuňáka osolte a opepřete z obou stran a potřete je olivovým olejem.
  3. Vložte je na rozpálený gril a opékejte maximálně 2 minuty z každé strany. Mezitím si připravte marinádu. V misce smíchejte olivový olej, nakrájenou chilli papričku a petrželku. Steaky vyndejte z grilu, potřete je marinádou a podávejte s pečenými bramborami posypanými čerstvou petrželkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty