Suroviny
- mořský vlk 4 ks
- olivový olej 200 ml
- citron 4 ks
- česnek 3 stroužky
- rybí koření (směs koření na ryby) 5 lžiček
- hladkolistá petržel 1 hrst
- ajvar (jemný) 375 g
- sůl
Postup přípravy
- Pomocí ostrého nože seškrábejte z ryb případné šupiny. Postupujte od ocasu k hlavě. Po opláchnutí a osušení udělejte po stranách ryb šikmé zářezy.
- Ryby naložte do marinády z oleje, šťávy ze 2 citronů, rozmělněného česneku, soli a grilovacího koření na 30 minut.
- Rozehřejte gril na vysoký žár. Zbylé citrony nakrájejte na plátky a vyložte jimi vnitřky ryb. Grilujte z každé strany 5 minut.
- Před servírováním posypte petrželkou. Podávejte s ajvarem.