reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Mořský vlk na grilu
Autor: archiv Albert Mořský vlk na grilu

Mořský vlk na grilu

Hodnoceno: 2x
Ryby obecně potřebují pouze krátkou úpravu, proto se skvěle hodí na gril. Mořský vlk má pevné bílé maso a stačí mu jednoduché dochucení, při kterém nejlépe vynikne jeho delikátní chuť. Vsaďte na klasickou kombinaci citron + česnek + bylinky a zaručeně si pochutnáte jako na dovolené u moře.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Suroviny (4 porce)

reklama

Postup

  1. Pomocí ostrého nože seškrábejte z ryb případné šupiny. Postupujte od ocasu k hlavě. Po opláchnutí a osušení udělejte po stranách ryb šikmé zářezy.
  2. Ryby naložte do marinády z oleje, šťávy ze 2 citronů, rozmělněného česneku, soli a grilovacího koření na 30 minut.
  3. Rozehřejte gril na vysoký žár. Zbylé citrony nakrájejte na plátky a vyložte jimi vnitřky ryb. Grilujte z každé strany 5 minut.
  4. Před servírováním posypte petrželkou. Podávejte s ajvarem.

Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.

Mořský vlk na grilu
Autor: archiv Albert Mořský vlk na grilu

Další inspiraci na pořádnou grilovačku najdete v našem speciálu:

Advertisement

reklama

reklama