Najděte si recept
Na co máte chuť?

Mořský vlk na grilu
Ryby obecně potřebují pouze krátkou úpravu, proto se skvěle hodí na gril. Mořský vlk má pevné bílé maso a stačí mu jednoduché dochucení, při kterém nejlépe vynikne jeho delikátní chuť. Vsaďte na klasickou kombinaci citron + česnek + bylinky a zaručeně si pochutnáte jako na dovolené u moře.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- mořský vlk 4 ks
- olivový olej 200 ml
- citron 4 ks
- česnek 3 stroužky
- sůl
- směs koření na ryby 5 lžiček
- hladkolistá petržel 1 hrst
- jemný ajvar 375 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Pomocí ostrého nože seškrábejte z ryb případné šupiny. Postupujte od ocasu k hlavě. Po opláchnutí a osušení udělejte po stranách ryb šikmé zářezy.
- Ryby naložte do marinády z oleje, šťávy ze 2 citronů, rozmělněného česneku, soli a grilovacího koření na 30 minut.
- Rozehřejte gril na vysoký žár. Zbylé citrony nakrájejte na plátky a vyložte jimi vnitřky ryb. Grilujte z každé strany 5 minut.
- Před servírováním posypte petrželkou. Podávejte s ajvarem.