Mořský vlk na grilu
Zdroj: archiv Albert
Mořský vlk na grilu
Zdroj:
archiv Albert
Ryby obecně potřebují pouze krátkou úpravu, proto se skvěle hodí na gril. Mořský vlk má pevné bílé maso a stačí mu jednoduché dochucení, při kterém nejlépe vynikne jeho delikátní chuť. Vsaďte na klasickou kombinaci citron + česnek + bylinky a zaručeně si pochutnáte jako na dovolené u moře.
4 porce
30 minut
chorvatská
Postup přípravy
-
Pomocí ostrého nože seškrábejte z ryb případné šupiny. Postupujte od ocasu k hlavě. Po opláchnutí a osušení udělejte po stranách ryb šikmé zářezy.
-
Ryby naložte do marinády z oleje, šťávy ze 2 citronů, rozmělněného česneku, soli a grilovacího koření na 30 minut.
-
Rozehřejte gril na vysoký žár. Zbylé citrony nakrájejte na plátky a vyložte jimi vnitřky ryb. Grilujte z každé strany 5 minut.
-
Před servírováním posypte petrželkou. Podávejte s ajvarem.
Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.
Mořský vlk na grilu 2
Zdroj: archiv Albert
Mořský vlk na grilu 2
Zdroj:
archiv Albert
Další inspiraci na pořádnou grilovačku najdete v našem speciálu: