Cibulopepřová omáčka
- cibule 0.5 kg
Grilované maso
- kuřecí prsa 1 kg
Cibulopepřová omáčka
- pepř 5 g
Srbský salát
- hořčice 1 lžíce
Cibulopepřová omáčka
- jíška 3 lžíce
Grilované maso
Cibulopepřová omáčka
Grilované maso
- koření gyros
- slunečnicový olej
Postup přípravy
Krkovičku a kuřecí prsa nakrájíme na plátky minimálně 1 cm silné, pokapeme octem balsamico, lehce osolíme, okořeníme granulovaným česnekem, kořením Gyros a kořením Country. Zalijeme slunečnicovým olejem a necháme v lednici dva dny uležet. Grilujeme na dobře rozpáleném kameni.
Cibulopepřová omáčka
Ingredience: ½ kg cibule100 g másla5 g koření Pepř čtyř barev1 drůbeží bujon3 lžíce hotové světlé jíšky3 dl vodysůl
postup:
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a zvolna restujeme na másle, dokud není měkká (nesmí se spálit). Paličkou na maso si v mikrotenovém sáčku na jemno roztlučeme pepř, který přidáme k cibuli. Asi minutu ho necháme s cibulí restovat, aby pustil do másla svou typickou chuť. Pak vše zalijeme vodou, přidáme bujon a hotovou jíšku a dosolíme podle chuti. Musí nám vzniknout hustá omáčka, kterou podáváme k masu teplou.
Přílohy Srbský salát
Ingredience: 5 rajčat1 okurka2 papriky1 větší cibulečerstvá pažitka
Na dresink: 5 lžic olivového oleje2 stroužky česneku½ lžičky pálivé papriky1 lžíce plnotučné hořčice1 lžíce octa
postup:
Rajčata, papriky a okurku nakrájíme, dáme do mísy a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Dresink vyšleháme metličkou a dáme do lednice. Těsně před podáváním salát lehce osolíme, zalijeme dresinkem a dobře v míse promícháme. Rozdělíme na salátové misky a posypeme čerstvou pažitkou.
Grilované maso
Ingredience:
- 1 kg krkovičky bez kosti
- 1 kg kuřecích prsou
- 10 bílých grilovacích klobásek
- balsamicový ocet
- sůl
- granulovaný česnek
- koření Country
- koření Gyros
- slunečnicový olej