Suroviny
- hovězí maso 750 g
- rajče 2 kusy
- koření argentinské na steak 1 dávka
- olej 1 dávka
- cibule 1 kus
- brambory 1 kg
- máslo 1 lžíce
Postup přípravy
1
Maso omyjeme, osušíme, posypeme kořením (v tomto případě argentinské koření s trochou pepře) a naložíme do olivového oleje
Poté ho necháme odležet v lednici
Těsně před podáváním maso orestujeme po 3-4 minutách z obou stran, kdo má rád propečenější, tak i déle
Po opečení necháme cca 2 minuty odležet a poté krájíme na pásky
Podáváme horké
2
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě
Poté do nich přidáme na másle orestovanou a nadrobno pokrájenou cibuli a vše společně ušťoucháme
Úhledně naservírujeme tvořítkem
Na talíři můžeme jídlo ozdobit čerstvými bylinkami (tymián, rozmarýn) nebo rychle orestovanými rajčátky na stonku