Tatarák z uzeného lososa
- losos 100 g
- olivový olej 20 ml
- petržel 1 dávka
Mozzarella s cherry rajčátkem a bazalkou
- balzamiková redukce 10 ml
- olivový olej 10 ml
Postup přípravy
1. Do první nádobky vložíme jednu přepůlenou cherry mozzarellu, 2 lístky čerstvé bazalky, jedno přepůlené cherry rajčátko a zakápneme balzamikovou redukcí a olivovým olejem
2. Na tatarák z uzeného lososa si nakrájíme rybu na drobné kostičky, které v misce smícháme s kapkou olivového oleje, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a dochutíme solí a pepřem. Poté rozporcujeme do nádobek a ozdobíme kouskem čerstvé petrželky. (Kdo má rád kopr, může ho přidat místo zelené petržele).
3. Celozrnný toustový chléb opečeme v toustovači a podáváme k předkrmu. Vše servírujeme za studena