Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Restaurace
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Čokoláda
  • iPrima
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Restaurace
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Čokoláda
    • iPrima
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • iPrima
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Sladkokyselé nakládané houby

Novinky

Hit týdne

Další hity

Boloňské špagety

Boloňské špagety
Mramorová hrníčková bábovka
Čočková polévka
Populární
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma
Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy
Králík na paprice se špeclemi podle Besky
Retro street food ze sousedního Polska. Vyzkoušejte zapiekanku!
Bramborové gnocchi se zeleninou z jednoho plechu

Exkluzivní rozhovor: Se šéfem Pohlreichem u grilu

Se Šéfem u grilu

Se Šéfem u grilu Zdroj: Hermína / Prima

  • Zavřít

Se Šéfem u grilu Zdroj: Hermína / Prima

V dubnu Prima Šéf a uznávaný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich oslavil šedesáté narozeniny. Zabrousili jsme proto v našem uvolněném rozhovoru od grilování více do jeho mládí.

Jaké jsou jeho vůbec první grilovací zkušenosti, jak moc žil „coutry“ a co ho například spojovalo s máničkami? Poprvé také prozradil osobní nákroj špekáčku.

Poslední dobou Zdeněk jen vzkvétá - nechal si upravit jídelníček odborníky, rozumnou rychlostí během jednoho roku ubral na váze přes dvanáct kilogramů, kolem sporáků a grilu teď tančí v televizi s lehkostí baletky. A nejen na obrazovce. Pravidelně ho „kontrolujeme“ přímo na ranči jeho Zdeničky v Líšnici, kde se natáčely i aktuální díly oblíbené kuchařské show Rozpal to, šéfe!, a kde jsme si také ve stínu celé sbírky grilů pro populární pořad a za řehotu koní povídali.

Zdeněk Pohlreich je prostě šéf! , Foto: Hermína / Prima

Čím to, že muži, které přes rok v kuchyni nepotkáte, zapáleně grilují a dokonce dobře. Můžete na začátek objasnit tento jev?

Je to taková přirozená věc. Grilování často bejvá hodně o mase a k tomu mají muži přeci jenom jinej vztah. Holky to vidí dál. Že kvůli tomu steaku muselo nějaký zvíře zahynout, vystupují tam nějaké další modely, proč by to tak nemělo být. Myslím si, že grilování je typicky chlapská věc. Zapálit oheň a něco tam opéct se jeví stejně, jako opéct buřta na ohni. Na to si všichni věří.

Existuje nějaká „vyšší grilovací“, škola pro zkušené kuchaře - šéfkuchaře se specializací na grilování?

To je dobrá otázka. Asi něco takovýho určitě bude. Jsou lidi, kteří se grilováním zabývají jako disciplínou. Viděl jsem v Americe, že kolem grilování pořádají obrovský soutěže a je to fakt velikánský téma. Pro mě je to kuchyně jako každá jiná. Zdroj tepla, jestli pochází z grilu nebo ze sporáku je principiálně jedno. Já jsem se to nějak zvlášť nikde neučil.

Nenarazil jste během natáčení pořadu Rozpal to, šéfe! na surovinu, s níž jste musel během opracování trochu bojovat?

Vždycky se asi najde nějaká past, ale za tu dobu, co pořad děláme, jsme se vše naučili dobře připravit, abychom na place nemuseli s něčím bojovat. Možná to už trošku umíme (usmívá se spokojeně).

Před kamerou horko, za kamerou rušno, Foto: Hermína / Prima

Nějaké vaše letošní trendy z grilu, přesněji libůstky?

Já jsem muž, který naštěstí nepodléhá žádným trendům. Mám rád spíš věci, který jsou nějak rozumný. Přeci jenom ve svým úctyhodným věku už nemusím sledovat žádné trendy.

S úctyhodným věkem jste si naběhl. Jak vlastně griloval malý Zdéňa, nebo asi přesněji opékal?

To víte, já když jsem byl malý dítě, tak vlastně žádný grilování neexistovalo. Prvně jsem viděl dělat maso na grilu až někde v cizině. Když jsem byl malej, tak jsme opékali buřty, v popelu brambory a ještě jsme zkoušeli opékaný chleba a jablka.

Prozradíte čtenářům Prima Fresh osobní nákroj špekáčku šéfkuchaře Pohlreicha?

Můj osobní nákroj špekáčku? (pobaveně) Tak byly vždycky ty tradiční tvary - ježek, spirála… My jsme byly celkem omezený na ten tradiční, křížem krážem na obou koncích. Abych byl ale úplně upřímnej, mě špekáčky nikdy moc nechutnaly. Jako kluk jsem měl rád opékané na pouti, ale dneska tyhle věci vůbec nevyhledávám.

Měl jste blízko ke kultuře táborových ohňů a třeba české vlně country?

Samozřejmě, že jsem také zažil pár táboráků u kterejch se hrálo na kytary. Nejsem ale žádnej velkej fanoušek country, ani stylu ani muziky jako takové. Tohle nejsou věci, který bych nějak vyhledával. Myslím, že takový ten tradiční country přístup v tom nejtradičnějším stylu tak, jak dneska vidíte asi v Americe, jsem nezažil a vlastně nevím, co znamená (zamyšleně).

Vlastně jsem vyrůstal v období, kdy na tom country muzika byla docela dobře. Bylo to takový romantický, k ničemu se to moc nevyjadřovalo, ani moc zakázaný to nebylo. Takže country byla ta varianta, která stála proti těm zlejm máničkám a myslím, že to měla v té době o trošku lepší.

Od května šéfkuchař Zdeněk Pohlreich opět vaří na Primě venku! Na grilu připravuje nejen pořádné fláky masa, delikátní ryby, mořské plody, ale i zeleninu, nebo připravuje vtipné předkrmy a svačiny., Foto: Hermína / Prima

Když zmiňujete máničky, jak jste vlastně vypadal zamlada? Přiznávám, žádnou vaší fotku z raného mládí jsem neviděla.

(Upřímný smích) A to je možná dobře!

Tak jak jste vypadal?

Vypadal jsem jako všichni. „Máš-li dlouhý vlas, nechoď mezi nás.“ To bylo heslo doby, takže všichni, komu nebyly vidět uši, jsme byly automaticky máničky. Mám na to výbornou vzpomínku. Když jsem v osmnácti narukoval na vojnu, tak první věc, která tam na všech těch klucích byla vidět, bylo, že všem se loupaly uši.

Čas dovolených se blíží. Vy jste byl městské dítě. Jezdili jste s rodinou na chatu?

My jsme jezdili na takovou parcelu. Mojí vzdálenější rodině před válkou patřil hotel U topolu na soutoku v Davli. Pak jim to sebrali komouši, ale moje matka tam ještě jezdila jako dítě. Zůstal nám tam kousek parcely, kam jsme jezdívali, ale to bylo ráno přijet tam, odpoledne zpátky. Žádné grilování se tam večer nekonalo. Jak říkám, tohle je věc, která mě v dětství vůbec nepotkala.

Své čestné místo má na jeho grilu v premiérové řadě pořadu Rozpal to, šéfe! samozřejmě zelenina. , Foto: Hermína / Prima

Nechci vědět, kam se chystáte, ale jak na vás reagují spolucestující. Nesdělují vám například během dálkového letu postřehy ze své kuchyně?

To ne. Naštěstí! Já jsem na nikoho takového asi nikdy nenarazil, nebo si to nepamatuju. Spíš by všichni chtěli slyšet nějaký ideální recept na „Něco“.

A máte recept na ideální pokrm?

Prostě ho nemám. Takže se spíš snažím před takovými dotazy utéct, nějak se vymluvit.

PŘIPRAVILA ZUZANA SCHNEIDEWIND

FOTO ARCHIV FTV PRIMA / HERMÍNA

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky šéfe! Rozpal to Zdeněk Pohlreich griluje grilování Zdeněk Pohlreich

Návrhy pro vás

Sladké

Smažené jablečné taštičky zabalené v tortille

Maso

Loudavé vaření: Vepřový perkelt s tarhoňou z pomalého hrnce

Sladké

Jednoduchý banánový chlebíček podle Markéty z blogu Lžička cukru

Přílohy

Čínská kaše congee ze zbylé rýže

Maso

Smažené býčí žlázy v bylinkové strouhance s vídeňským bramborovým salátem

Sladké

Nepečený jablečný dort s pudinkem a piškoty

Těstoviny

Superzelené těstoviny s rukolou, mandlemi a citronem podle Gordona Ramsaye

Sladké

Banánový chlebíček s Baileys a pekanovými ořechy


Přečtěte si také

Sladké

Smažené jablečné taštičky zabalené v tortille

Ryby a mořské plody

Krevety v polévce s kokosovým mlékem a smaženým aroma podle Ottolenghiho

Novinky

9 nejnebezpečnějších zvířat na talíři. Špatná příprava člověka může zabít

Maso

Loudavé vaření: Vepřový perkelt s tarhoňou z pomalého hrnce

Novinky

Křupavá červená cibule: sbírka receptů, které musíte vyzkoušet ještě dnes!

Restaurace

Restaurace Kolkovna potěší dobrým jídlem bez kompromisů

Sladké

Jednoduchý banánový chlebíček podle Markéty z blogu Lžička cukru

Přílohy

Čínská kaše congee ze zbylé rýže

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Superzelené těstoviny s rukolou, mandlemi a citronem podle Gordona Ramsaye

Těstoviny

Trhané hovězí ragú s těstovinami

Těstoviny

Vánoční těstoviny s čerstvou klobáskou, jedlými kaštany a šalvějí podle Jamieho Olivera

Sladké

Smažené jablečné taštičky zabalené v tortille

Sladké

Jednoduchý banánový chlebíček podle Markéty z blogu Lžička cukru

Sladké

Nepečený jablečný dort s pudinkem a piškoty

Maso

Loudavé vaření: Vepřový perkelt s tarhoňou z pomalého hrnce

Maso

Smažené býčí žlázy v bylinkové strouhance s vídeňským bramborovým salátem

Maso

Coq au riesling – francouzské kuře na bílém víně

Těstoviny

Superzelené těstoviny s rukolou, mandlemi a citronem podle Gordona Ramsaye

Ryby a mořské plody

Vietnamský zelný salát s krevetami, citronovou trávou a arašídy

Pomazánky
5

Celerová pomazánka s mrkví a jablky na opečeném chlebu

Recepty

Kořeněný pečený čaj s rozmarýnem

Nápoje

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Nápoje

Poctivý vánoční svařák z červeného vína s voňavým kořením

Ryby a mořské plody

Krevety v polévce s kokosovým mlékem a smaženým aroma podle Ottolenghiho

Ryby a mořské plody

Vietnamský zelný salát s krevetami, citronovou trávou a arašídy

Ryby a mořské plody

Pošírovaný losos na kořenové zelenině podle Besky

Ryby a mořské plody

Krevety v polévce s kokosovým mlékem a smaženým aroma podle Ottolenghiho

Polévky

Italská parmazánová polévka s knedlíčky a pestem

Polévky

Francouzská cibulačka s nudlemi po asijsku

Pomazánky
5

Celerová pomazánka s mrkví a jablky na opečeném chlebu

Vegetariánské

Papriková tortilla z bramborových chipsů podle Gordona Ramsaye

Předkrmy a chuťovky

Semínková pomazánka z avokáda

Vegetariánské

Papriková tortilla z bramborových chipsů podle Gordona Ramsaye

Vegetariánské

Skromně a chutně: Citronová hrachová kaše s kořenovou zeleninou

Zelenina

Růžičková kapusta s medem a oříšky podle Besky

Sladké

Jednoduchý banánový chlebíček podle Markéty z blogu Lžička cukru

Sladké

Rychlý jogurtový koláč s jablky

Vegetariánské

Lepkavý meruňkový tažín s kuskusem podle Gordona Ramsaye

Saláty

Lehký bramborový salát bez majonézy s jablky a ořechy

Jak to bylo, šéfe?

Jak to bylo, šéfe? Čínský zelný salát s černými houbami podle Vladimíra Suchého

Saláty

Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma

Přílohy

Čínská kaše congee ze zbylé rýže

Maso

Hovězí veverka na víně s bramborovými plackami z restaurace Kuchyň

Přílohy

Brambory smažené v trojobalu

Vybíráme pro vás

Láska klepe na dveře

Láska klepe na dveře

Komedie / Romantický
Dobré zprávy

Dobré zprávy

Komedie
Hořký svět

Hořký svět

Komedie / Rodinný / Romantický
Pálava

Pálava

Komedie
Zobrazit více

Aktuální témata

Volby 2023
  • Válka na Ukrajině
  • Historie konfliktu
  • COVID-19
Česká kuchyně
  • Rychlé večeře
  • Oblíbená dětská jídla
  • Zdravé snídaně
ZOO
  • Můj muž to dokáže
  • Pálava
  • Máme rádi Česko
Horoskopy
  • Celebrity
  • Seriály pro ženy
  • Zasněná láska
2. světová válka
  • Historie
  • Zajímavosti
  • Elon Musk
Bramboráky
  • Dýňová polévka
  • Kulajda
  • Bramboračka
Velikonoční mazanec
  • Velikonoční nádivka
  • Velikonoční věnec
  • Velikonoční beránek
Palačinky
  • Tvarohová bábovka
  • Brownies
  • Hrnkový perník

Neuteklo vám?

ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT

ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT

Hudební / Reality / Soutěžní / Zábavný
ZOO

ZOO

Rodinný / Romantický
Slunečná

Slunečná

Komedie / Rodinný / Romantický
Partička

Partička

Reality / Zábavný
Zobrazit více

Videopůjčovna Videopůjčovna

Přehrajte si nejnovější filmy - již od 49 Kč

Ženská pomsta

Ženská pomsta

Komedie / České filmy
ČR, 2020
1 hod. 23 min.
Abstinent

Abstinent

Drama / České filmy
ČR, 2019
1 hod. 18 min.
Špindl

Špindl

Komedie / České filmy
ČR, 2017
1 hod. 34 min.
Zoufalé ženy dělají zoufalé věci

Zoufalé ženy dělají zoufalé věci

Komedie / České filmy
ČR, 2018
1 hod. 22 min.
Zobrazit více

cnn

RADAR: Sněhové přeháňky se vrací do Česka. Podívejte se, jaké bude počasí u vás RADAR: Sněhové přeháňky se vrací do Česka. Podívejte se, jaké bude počasí u vás USA jsou připravené materiálně rozdrtit ruskou armádu. Visingr popsal, co poslaly na Ukrajinu Ztráta chuti, čichu nebo dušnost ustoupily. Vědci popsali nové nejčastější příznaky covidu

zoom

Zabijácké sršně se valí Evropou a ohrožují i Česko. Jak se dá invaze zastavit? Zabijácké sršně se valí Evropou a ohrožují i Česko. Jak se dá invaze zastavit? VIDEO: Chřestýš chtěl ulovit kukačku, jenže se krutě přepočítal! Žraloci sežrali stovky námořníků z amerického křižníku Indianapolis

zeny

Černá vdova sáhla na Agátu. Čvančarová vlepila Hanychové morální facku Černá vdova sáhla na Agátu. Čvančarová vlepila Hanychové morální facku Nevěra podle hvězd. Blíženci podvádějí ze zvědavosti, Ryby se nechávají svést Jak zhubnout 10 kg – jde to za měsíc i za týden? Zdravé a reálné způsoby hubnutí

living

Jaká bude letošní zima: Sledujte kočku a zkontrolujte cibuli, příroda se nemýlí Jaká bude letošní zima: Sledujte kočku a zkontrolujte cibuli, příroda se nemýlí Proč listy stromů na podzim změní barvu? Jak teplé tóny žluté, oranžové a červené vznikají Rozchodníkovec je král podzimní zahrady a nakrmí motýly, když už je potravy málo

cool

GALERIE: 16 známých věcí, které konečně dostaly správné a pravdivé jméno GALERIE: 16 známých věcí, které konečně dostaly správné a pravdivé jméno 9 věcí, které nevíte o Smrtonosné pasti 2: Našli jste v ní padoucha z Terminátora 2? 4 nejlepší filmové vesmíry: Od Avengers ke Star Wars

iprima

Ženy na něm mohou oči nechat. Jak to má žhavý herec Can Yaman s partnerkami? Ženy na něm mohou oči nechat. Jak to má žhavý herec Can Yaman s partnerkami? Filip Blažek přežil svoji smrt. Natáčení slavné scény seriálu ho ale zklamalo Talentu mají na rozdávání. Top 10 umělců, kteří oslnili svými výkony

autosalon

Radar posílá pokuty za 3,9 km/h navíc. Je to past na řidiče, do které může spadnout každý Radar posílá pokuty za 3,9 km/h navíc. Je to past na řidiče, do které může spadnout každý Veteráni v Česku, crossover ve Švédsku a bazarovky za fajn ceny. Přijíždí premiérový Autosalon Nejnovější teoretické otázky v autoškolách jsou záludnější, než byste čekali. Vyzkoušejte si je

fresh

Jak připravit nejlepší bramborovou kaši. Naučte se 6 jednoduchých triků Jak připravit nejlepší bramborovou kaši. Naučte se 6 jednoduchých triků Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka Mramorová hrníčková bábovka

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Jak volit prezidenta Velikonoční přání Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno MS v hokeji 2023 Velikonoce 2023 Tatarák podle Pohlreicha FIlmy od Marvelu Velikonoční svátky Aloe vera Program a výsledky MS v hokeji Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Vše o houbách Velikonoční zvyky Tabulky a skupiny MS v hokeji

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
Logo Apple Store Apple Store Logo Google Play Google Play
Logo iPrima © FTV Prima spol. s r.o.