Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Restaurace
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Restaurace
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Novinky

Hit týdne

Další hity

Boloňské špagety

Boloňské špagety
Mramorová hrníčková bábovka
Čočková polévka
Populární
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma
Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy
Králík na paprice se špeclemi podle Besky
Retro street food ze sousedního Polska. Vyzkoušejte zapiekanku!
Bramborové gnocchi se zeleninou z jednoho plechu

Exkluzivní rozhovor: Se šéfem Pohlreichem u grilu

Se Šéfem u grilu

Se Šéfem u grilu Zdroj: Hermína / Prima

  • Zavřít

Se Šéfem u grilu Zdroj: Hermína / Prima

V dubnu Prima Šéf a uznávaný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich oslavil šedesáté narozeniny. Zabrousili jsme proto v našem uvolněném rozhovoru od grilování více do jeho mládí.

Jaké jsou jeho vůbec první grilovací zkušenosti, jak moc žil „coutry“ a co ho například spojovalo s máničkami? Poprvé také prozradil osobní nákroj špekáčku.

Poslední dobou Zdeněk jen vzkvétá - nechal si upravit jídelníček odborníky, rozumnou rychlostí během jednoho roku ubral na váze přes dvanáct kilogramů, kolem sporáků a grilu teď tančí v televizi s lehkostí baletky. A nejen na obrazovce. Pravidelně ho „kontrolujeme“ přímo na ranči jeho Zdeničky v Líšnici, kde se natáčely i aktuální díly oblíbené kuchařské show Rozpal to, šéfe!, a kde jsme si také ve stínu celé sbírky grilů pro populární pořad a za řehotu koní povídali.

Zdeněk Pohlreich je prostě šéf! , Foto: Hermína / Prima

Čím to, že muži, které přes rok v kuchyni nepotkáte, zapáleně grilují a dokonce dobře. Můžete na začátek objasnit tento jev?

Je to taková přirozená věc. Grilování často bejvá hodně o mase a k tomu mají muži přeci jenom jinej vztah. Holky to vidí dál. Že kvůli tomu steaku muselo nějaký zvíře zahynout, vystupují tam nějaké další modely, proč by to tak nemělo být. Myslím si, že grilování je typicky chlapská věc. Zapálit oheň a něco tam opéct se jeví stejně, jako opéct buřta na ohni. Na to si všichni věří.

Existuje nějaká „vyšší grilovací“, škola pro zkušené kuchaře - šéfkuchaře se specializací na grilování?

To je dobrá otázka. Asi něco takovýho určitě bude. Jsou lidi, kteří se grilováním zabývají jako disciplínou. Viděl jsem v Americe, že kolem grilování pořádají obrovský soutěže a je to fakt velikánský téma. Pro mě je to kuchyně jako každá jiná. Zdroj tepla, jestli pochází z grilu nebo ze sporáku je principiálně jedno. Já jsem se to nějak zvlášť nikde neučil.

Nenarazil jste během natáčení pořadu Rozpal to, šéfe! na surovinu, s níž jste musel během opracování trochu bojovat?

Vždycky se asi najde nějaká past, ale za tu dobu, co pořad děláme, jsme se vše naučili dobře připravit, abychom na place nemuseli s něčím bojovat. Možná to už trošku umíme (usmívá se spokojeně).

Před kamerou horko, za kamerou rušno, Foto: Hermína / Prima

Nějaké vaše letošní trendy z grilu, přesněji libůstky?

Já jsem muž, který naštěstí nepodléhá žádným trendům. Mám rád spíš věci, který jsou nějak rozumný. Přeci jenom ve svým úctyhodným věku už nemusím sledovat žádné trendy.

S úctyhodným věkem jste si naběhl. Jak vlastně griloval malý Zdéňa, nebo asi přesněji opékal?

To víte, já když jsem byl malý dítě, tak vlastně žádný grilování neexistovalo. Prvně jsem viděl dělat maso na grilu až někde v cizině. Když jsem byl malej, tak jsme opékali buřty, v popelu brambory a ještě jsme zkoušeli opékaný chleba a jablka.

Prozradíte čtenářům Prima Fresh osobní nákroj špekáčku šéfkuchaře Pohlreicha?

Můj osobní nákroj špekáčku? (pobaveně) Tak byly vždycky ty tradiční tvary - ježek, spirála… My jsme byly celkem omezený na ten tradiční, křížem krážem na obou koncích. Abych byl ale úplně upřímnej, mě špekáčky nikdy moc nechutnaly. Jako kluk jsem měl rád opékané na pouti, ale dneska tyhle věci vůbec nevyhledávám.

Měl jste blízko ke kultuře táborových ohňů a třeba české vlně country?

Samozřejmě, že jsem také zažil pár táboráků u kterejch se hrálo na kytary. Nejsem ale žádnej velkej fanoušek country, ani stylu ani muziky jako takové. Tohle nejsou věci, který bych nějak vyhledával. Myslím, že takový ten tradiční country přístup v tom nejtradičnějším stylu tak, jak dneska vidíte asi v Americe, jsem nezažil a vlastně nevím, co znamená (zamyšleně).

Vlastně jsem vyrůstal v období, kdy na tom country muzika byla docela dobře. Bylo to takový romantický, k ničemu se to moc nevyjadřovalo, ani moc zakázaný to nebylo. Takže country byla ta varianta, která stála proti těm zlejm máničkám a myslím, že to měla v té době o trošku lepší.

Od května šéfkuchař Zdeněk Pohlreich opět vaří na Primě venku! Na grilu připravuje nejen pořádné fláky masa, delikátní ryby, mořské plody, ale i zeleninu, nebo připravuje vtipné předkrmy a svačiny., Foto: Hermína / Prima

Když zmiňujete máničky, jak jste vlastně vypadal zamlada? Přiznávám, žádnou vaší fotku z raného mládí jsem neviděla.

(Upřímný smích) A to je možná dobře!

Tak jak jste vypadal?

Vypadal jsem jako všichni. „Máš-li dlouhý vlas, nechoď mezi nás.“ To bylo heslo doby, takže všichni, komu nebyly vidět uši, jsme byly automaticky máničky. Mám na to výbornou vzpomínku. Když jsem v osmnácti narukoval na vojnu, tak první věc, která tam na všech těch klucích byla vidět, bylo, že všem se loupaly uši.

Čas dovolených se blíží. Vy jste byl městské dítě. Jezdili jste s rodinou na chatu?

My jsme jezdili na takovou parcelu. Mojí vzdálenější rodině před válkou patřil hotel U topolu na soutoku v Davli. Pak jim to sebrali komouši, ale moje matka tam ještě jezdila jako dítě. Zůstal nám tam kousek parcely, kam jsme jezdívali, ale to bylo ráno přijet tam, odpoledne zpátky. Žádné grilování se tam večer nekonalo. Jak říkám, tohle je věc, která mě v dětství vůbec nepotkala.

Své čestné místo má na jeho grilu v premiérové řadě pořadu Rozpal to, šéfe! samozřejmě zelenina. , Foto: Hermína / Prima

Nechci vědět, kam se chystáte, ale jak na vás reagují spolucestující. Nesdělují vám například během dálkového letu postřehy ze své kuchyně?

To ne. Naštěstí! Já jsem na nikoho takového asi nikdy nenarazil, nebo si to nepamatuju. Spíš by všichni chtěli slyšet nějaký ideální recept na „Něco“.

A máte recept na ideální pokrm?

Prostě ho nemám. Takže se spíš snažím před takovými dotazy utéct, nějak se vymluvit.

PŘIPRAVILA ZUZANA SCHNEIDEWIND

FOTO ARCHIV FTV PRIMA / HERMÍNA

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky šéfe! Rozpal to Zdeněk Pohlreich griluje grilování Zdeněk Pohlreich

Návrhy pro vás

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi

Grilování
9

Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

Maso

Nedělní oběd: Sváteční francouzské kuře na víně podle Kitchenette

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Snídaně

Melounová smoothie bowl

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Zelenina

Příloha z duhového mangoldu s křupavým česnekem podle Yotama Ottolenghiho


Přečtěte si také

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Kvetou bezinky! Vyrobte si lahodný med, ocet nebo vínečko

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi

Grilování

Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

Novinky

Důvod, proč Španělé večeří tak pozdě a odpoledne drží siestu, není takový, jaký byste čekali

Maso

Nedělní oběd: Sváteční francouzské kuře na víně podle Kitchenette

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Novinky

Tenhle guláš vydrží až 10 let. Češi nastolili nový trend ve stravování v přírodě a na cestách

Novinky

Nejlepší barman Česka Jan Šebek se utká o cennou trofej ve světovém finále v brazilském São Paulu

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Assassin’s Spaghetti – Zabijácké špagety podle Pasta Queen

Těstoviny

Jarní tarhoňa s brynzou, slaninou a pestem z medvědího česneku

Těstoviny

Pasta e Ceci: Italské těstoviny s cizrnou a pecorinem

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Snídaně

Melounová smoothie bowl

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Maso

Nedělní oběd: Sváteční francouzské kuře na víně podle Kitchenette

Maso

Rychlá večeře: Kuřecí prsa plněná špenátem se smetanovým sýrem

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Grilování
9

Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Zelenina

Příloha z duhového mangoldu s křupavým česnekem podle Yotama Ottolenghiho

Gastro akce a food festivaly

Michelinské umění a barman světové třídy v The Monkey Bar Prague

Recepty

Kořeněný pečený čaj s rozmarýnem

Nápoje

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Ryby a mořské plody

KOKO ve varu: Slávky na bílém víně

Recepty

Fenyklovo-sardinková šakšuka s kuskusem z jedné pánve podle Jamieho Olivera

Polévky

Rychlá večeře: Curry ramen s krevetami a rýžovými nudlemi

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Polévky

Jemné a nadýchané krupicové nočky do polévky

Polévky

Rychlá večeře: Curry ramen s krevetami a rýžovými nudlemi

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Snídaně
6

Domácí bulka s bylinkovým máslem, pečenou slaninou, vejcem, rajčetem a mladým špenátem

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Zelenina

Příloha z duhového mangoldu s křupavým česnekem podle Yotama Ottolenghiho

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Sladké

Neodolatelné jahodové knedlíky se zakysanou smetanou a sypané tvarohem

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Recepty

Jarní bramborový salát se zeleným chřestem a ředkvičkami

Saláty

Svěží luštěninový salát se zeleným chřestem a estragonem

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

prima-cnn-news

Musíme Evropu zachránit před fanatiky, burcuje Babiš. Kandidaturu ve volbách ale odmítá Ukrajina zahájila rozsáhlou ofenzivu na pěti úsecích fronty. Podle Ruska neúspěšně Experti: Babiš chtěl ukázat, že je král opozice, ale ztrácí své kouzlo. Fiala naskočil na vlnu

prima-zeny

Evelyna Steimarová randila s Gottem, Somrem i Polívkou. Mohla si s nimi dělat, co chtěla Přípravy na svatbu vrcholí. Sára Affašová a Martin Donutil byli vybírat prstýnky Nelítostný boj o místa ve školách a školkách trvá. Ta bezmoc je hrozná, popsal rodič

prima-zoom

Jak se samurajové dostali ke Sfinze? Nejrychleji útočící had světa se zakousne ve zlomku vteřiny. Podívejte se na smrtonosný útok Polární záře vzniká díky náhodě. Podívejte se na ni z vesmíru

prima-fresh

Kvetou bezinky! Vyrobte si lahodný med, ocet nebo vínečko Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

prima-cool

Arnoldovo dojemné přání Clintovi The Rock se vrátí jako Hobbs ještě před Rychle a zběsile 11 Spider-Man 4 se chystá, fanoušky ale nadchnou i další nové hrané filmy

playboy

V červnovém čísle časopisu Playboy se můžete těšit... a mnoho dalšího! Víte, čím můžete pokazit ženský orgasmus? Těmto chybám se vždy vyhýbejte OnlyFans není pouze o nahých fotkách. Modelky přiznaly, jaké nejdivnější věci po nich lidé chtěli

lajk

Youtuber Kovy se státního vyznamenání nedočká. Jeho nominace na obří poctu skončila nezdarem České hvězdy OnlyFans se budou v novém turnaji plácat přes zadek. Zápasit bude i legendární pornoherec Fanoušci Taylor Swift si na její koncert berou plíny. Nechtějí totiž zmeškat žádnou písničku

prima-living

Barvy ovlivňují naši psychiku. Které a do jakých místností zvolit? Modrá je dobrá, už je to tak! Přesvědčíme vás, že to platí i v bytovém designu Řepík je starodávná královská bylina s ohromnou léčivou silou. Zkuste čaj, kapky nebo mast

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno MS v hokeji 2023 Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Program a výsledky MS v hokeji Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tabulky a skupiny MS v hokeji

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.