Suroviny
- dýně Hokkaidó 1 ks
- lilek 1 ks
- cibule 1 ks
- česnek 3 stroužky
- krájená rajčata (konzervovaná) 1 plechovka
- zázvor 4cm kousek
- kokosové mléko 1 plechovka
- arašídové máslo 1 lžíce
- kari koření 2 lžičky
- limetková šťáva 1/2
- arašídy (nesolené) 1 hrst
- olivový olej
- šalvěj
- sůl
- jasmínová rýže
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Dýni rozřízněte napůl a vydlabejte semínka. Nakrájejte na menší kousky a naskládejte je vedle sebe do keramického pekáče.
- Dýni pokapejte olivovým olejem, rozprostřete lístky šalvěje, posypejte hrubozrnnou solí a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut. Jakmile je dýně upečená, vhoďte ji do mixéru nebo food processoru a i se šalvějí ji rozmixujte na hladké pyré.
- V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a restujte cca 3 minuty. Přidejte na kostičky nakrájený lilek a restujte dalších 5 minut.
- K lilku vmíchejte nakrájená rajčata, kokosové mléko, dýňové pyré, arašídové máslo a kari. Všechny ingredience pořádně promíchejte a pod pokličkou nechte probublávat cca 15 minut. Do kari nakonec vmíchejte arašídy a ochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem.
- Podávejte s jasmínovou rýží.