Chřestová omáčka
- smetana
- parmezán 50 g
Bramborový špíz
- alobal
Postup přípravy
1. Krkovici naklepeme, osolíme,opepříme, vetřeme bylinkový olej a necháme nejméně hodinu uležet v marinádě. Grilujeme na rozpáleném grilu.
2. Kuřecí maso osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření, česnek a čerstvé bylinky a olej. Necháme hodinu odležet. Potom grilujeme na rozpáleném grilu.
3. Očištěné brambůrky i se slupkou střídavě napichujeme s cibulkou a kousky slaniny na špejle a nakonec posypeme rozmarýnovou solí. Zabalíme do alobalu a dáme péct na půl hodiny na rozpálený gril.
3. Slaninu nakrájíme na kousky a orestujeme. Přidáme oloupaný a na kousky nakrájený chřest a dál zprudka orestujeme. Potom zalijeme smetanou s nastrouhaným parmezánem. Dochutíme solí a pepřem a necháme povařit a zredukovat na hustší omáčku.
Hlavní chod:
Dva druhy masa na grilu, bramborový špíz a chřestová omáčka
Ingredience:
5 plátků vepřové krkovice,
5 kuřecích stehenních řízků,
olivový olej,
čerstvé bylinky (viz níže):
tymián,
rozmarýn,
oregano,
šalvěj,
grilovací koření s bylinkami,
pepř,
hrubá sůl.
Bramborový špíz:
malé brambůrky,
150 g anglické slaniny,
malé cibulky nebo čtvrtky cibule,
rozmarýnová sůl,
alobal
Chřestová omáčka:
svazek zeleného chřestu,
50 g slaniny,
1 smetana (30%),
50 g parmezánu