Suroviny
- skelet 1 kus
- pepř 1 dávka
- skelet 2 kusy
- kuřecí srdíčka 250 g
- drůbeží jatra 250 g
- žaludky 1 dávka
- drůbeží krky 1 dávka
- kořenová zelenina 1 dávka
- cibule 2 kusy
- máslo 1 dávka
- petržel 1 kus
- hladká mouka 1 dávka
- libeček 1 dávka
- muškátový oříšek 1 dávka
Postup přípravy
1
Skelety a krky z jedné kachny a dvou kuřat spolu s kuřecími srdíčky vložíme do hrnce na trochu rozpáleného oleje a opékáme zprudka spolu s omytými slupkami z oloupané kořenové zeleniny, polovinou drůbežích jater a jednou cibulí
Osolíme, opepříme a zalijeme do poloviny vodou a necháme společně vařit na střední výkon
2
Mezitím nakrájíme očištěnou mrkev, celer a petržel na hezké kostičky, jednu cibulku najemno a zeleninu opečeme v jiném hrnci do zlatova na másle společně se zbytkem drůbežích jater a uvařenými kuřecími srdíčky
Zaprášíme hladkou moukou, krátce podusíme a zalijeme dostatečně vyvařeným a silným vývarem z kachního skeletu
3
Přidáme obrané maso ze skeletů a krků a společně povaříme s najemno nasekanou petrželkou a libečkem, dochutíme solí a pepřem
4
Na dno velkých hlubokých talířů nejprve dáme hromádky sekané petrželky, které zalijeme jednou naběračkou promíchaného horkého drůbežího kaldounu