Škvarkové bochánky
Zdroj: Smoothcooking.cz
Škvarkové bochánky
Zdroj:
Smoothcooking.cz
Škvarky jsou skvělé jen tak, s křupavým chlebem, ale můžete je využít i při pečení vlastního pečiva! Přidejte je do těchto bochánků, nebudete litovat!
Postup přípravy
-
Verze se sušeným droždím: Do velké mísy odvažte mouku, přidejte vlažné mléko, rozpuštěné vlažné sádlo, sušené droždí, sůl, cukr, škvarky a důkladně prohněťte. Cca 5 minut.
-
Poté napusťte větší mísu teplou vodou a do této mísy vložte mísu s uhněteným těstem a přikryjte ji utěrkou. Díky teplu těsto krásně vykyne za cca 30 minut.
-
Verze s kostkou droždí: Odlijte si část odměřeného mléka, které lehce ohřejte, aby bylo vlažné, přidejte do něj kostku droždí, kterou důkladně promíchejte, dále přidejte lžičku z odměřené mouky, trochu cukru a trochu soli a nechte vzejít kvásek.
-
Do mísy vložte zbytek mouky, soli, cukru, rozpuštěné sádlo, škvarky a zbytek mléka a nakonec vzešlý kvásek. Důkladně prohněťte, asi 5 minut.
-
Poté napusťte větší mísu teplou vodou a do této mísy vložte mísu s uhněteným těstem a přikryjte jí utěrkou. Díky teplu těsto krásně vykyne za cca 30 minut.
-
Vykynuté těsto rozdělte na 10 bochánků. Nechte je ještě tak 10 minut kynout.
-
Každý bochánek nařízněte do mřížky a potřete prošlehaným vajíčkem. Pečte cca 10 minut na 180 °C.
Škvarkové bochánky 2
Zdroj: Smoothcooking.cz
Škvarkové bochánky 2
Zdroj:
Smoothcooking.cz