Na krém stracciatella
- tvaroh 250 g
Na těsto
- cukr 180 g
Na krém stracciatella
- smetana 250 ml
Na těsto
- kakao 3 lžíce
Na krém stracciatella
- vanilkový cukr 1 balení
Na těsto
- mléko 200 ml
- prášek do pečiva 1 balení
Na krém stracciatella
- mléko 250 ml
- cukr 4 lžíce
- vanilkový pudink 1.5 balení
Postup přípravy
1. Nejdříve ze surovin dle návodu uvaříme hustý pudink a necháme ho vychladnout.
2. Na těsto oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které po částech zašleháme olej a mléko. Potom smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech a dáme péct na 160 °C asi na půlhodinku.
3. Na krém stracciatella v míse ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanými smetanami. Potom po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (aby nám krém držel), najemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr. Nakonec vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému.
4. Když je těsto upečené a vychladlé, na vrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici. (Aby nám šlo snáze dlabání.) Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno! Vydlabané kousky odložíme do misky a dno buchty vyskládáme podélně nakrájenými banány. Na ně rozetřeme krém, na jehož povrch rozdrobíme kousky vydlabaného těsta. A je hotovo! Zbývá vydržet a nechat přes noc buchtu ztuhnout v chladu.Dezert Domácí krtkův kopeček Lubomíra udělala hodně složitý domácí moučník. Sklidila chválu a dokázala, že je zkušená a pečlivá kuchařka. Ingredience: Na těsto: 320 g hladké mouky 180 g cukru 3 vejce 3 polévkové lžíce kakaa 200 ml oleje 200 ml mléka 1 prášek do pečiva. Na krém stracciatella: 250 g tvarohu v kostce 2 zakyslé smetany (celkem 400 g) 250 ml smetany ke šlehání 100 g čokolády na vaření 1 vanilkový cukr 1 uvařený vanilkový pudink 4 banány 250 ml mléka 1,5 balíčku vanilkového pudinku 4 polévkové lžíce cukru postup: 1. Nejdříve ze surovin dle návodu uvaříme hustý pudink a necháme ho vychladnout. 2. Na těsto oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které po částech zašleháme olej a mléko. Potom smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech a dáme péct na 160 °C asi na půlhodinku. 3. Na krém stracciatella v míse ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanými smetanami. Potom po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (aby nám krém držel), najemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr. Nakonec vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. 4. Když je těsto upečené a vychladlé, na vrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici. (Aby nám šlo snáze dlabání.) Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno! Vydlabané kousky odložíme do misky a dno buchty vyskládáme podélně nakrájenými banány. Na ně rozetřeme krém, na jehož povrch rozdrobíme kousky vydlabaného těsta. A je hotovo! Zbývá vydržet a nechat přes noc buchtu ztuhnout v chladu.