Head
- hovězí maso 500 g
Na zavářky
- česnek 2 stroužky
Head
- kořenová zelenina 1 dávka
Na zavářky
- hladká mouka 1 dávka
- strouhanka 1 dávka
- pepř 1 špetka
- majoránka 1 dávka
Postup přípravy
1. Půl kilogramu hovězího a drůbeží skelet dáme vařit se zeleninou do osolené vody, kam jsme přidali celý pepř a nové koření. Když je maso měkké, polévku scedíme a do vývaru zavaříme játrovou rýži.
2. Na játrovou rýži pomeleme játra, přidáme jedno vejce, česnek, strouhanku, koření. Zamícháme a „nadrobíme“ přes sítko na nočky do polévky. Vaříme jen chvíli. Když nočky vyplavou, jsou hotové.
3. Domácí nudle uděláme z vejce a mouky. Těsto vyválíme a necháme lehce proschnout. Nakrájíme tenké nudle a zavaříme do polévky jako poslední. Nebo je uvaříme zvlášť.