Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Čokoládový koláč se slanými preclíky

1 koláč porce
do 1 hodiny
Čokoládový koláč se slanými preclíky
Čokoládový koláč se slanými preclíky Autor: Dnes napeču!
Čokoládový koláč s hedvábnou sladkou náplní a křupavostí slaných preclíků rafinovaně obalených v čokoládě vás jistě okouzlí. Sladkou a slanou chuť většinou vnímáme odděleně. Ale nápad spojit užívání si sladké a slané chutě do jednoho okamžiku byl nejspíš geniální.
Reklama

Pro čokoholiky zde máme další skvělé recepty z čokolády:

Článek

Slaný karamel v čokoládových sklenkách Foto:

23 neodolatelných receptů z hříšně dobré čokolády

Najít někoho, kdo nemá rád čokoládu, je téměř nadlidský výkon. Čokoláda je prostě báječná a dá se z ní vykouzlit nekonečné množství dezertů, moučníků a jiných laskomin....
Reklama

Postup

  1. Mouku prosejte s cukrem, přidejte nakrájené máslo, vejce, zázvor a špetku soli, vypracujte pevné těsto a nechte ho v chladničce hodinu odpočívat.
  2. Pak ho na pomoučeném válu rozválejte na obdélník, vyložte jím koláčovou formu (12 × 22 cm) a těsto přitiskněte ke stranám. Na povrch položte alobal a nasypte fazole na slepé pečení. Korpus pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut, pak alobal s fazolemi odstraňte a dopékejte 10 minut.
  3. Upečený korpus nechte vychladnout ve formě.
  4. Smetanu nechte přejít varem a odstavte. Přidejte nakrájenou čokoládu a za stálého míchání ji rozpusťte. Pak vmíchejte vyšlehané máslo a brandy. Krém rozetřete na korpus a na povrch vyskládejte preclíky. Koláč nechte v chladu do druhého dne odležet a pak nakrájejte
Reklama

Čokoládový koláč se slanými preclíky  Foto: Čokoládový koláč se slanými preclíky; foto: Dnes napeču!

Dnes napeču! Foto:

Dnes napeču!

Pavlína Berzsiová

Více než 200 receptů na moučníky z trouby

Cukrářka, kterou možná znáte z knihy Dnes nepeču! plné nepečených dobrot, tentokrát pro změnu radí zapnout troubu a upéct rodině či přátelům něco skutečně chutného. Příležitostí, kdy si vychutnat vynikající koláče, buchty, koblížky, dorty, rolády, sušenky, tyčinky i brownies, je spousta. Kromě toho pro vás Pavlína vybrala recepty ze sešitu své babičky, prozradí vám, co peče na Velikonoce a Vánoce, co radí kamarádkám, které nemají moc času, nebo co zkouší nového. Kniha je plná lákavých fotografií, přehledných receptů, rad, jak co nepokazit nebo napravit, a obměn, které vás jistě povzbudí k experimentům s novými chutěmi i tvary moučníků.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama