Suroviny
Těsto
- hladká mouka 150 g
- moučkový cukr 20 g
- máslo 100 g
- vejce 1 ks
- zázvor (mletý) 1 lžička
- sůl špetka
Náplň
- smetana ke šlehání 200 ml
- hořká čokoláda 300 g
- máslo 100 g
- brandy 40 ml
Dokončení
- slané preclíky (v čokoládě) 16 ks
Pro čokoholiky zde máme další skvělé recepty z čokolády:
Článek
23 neodolatelných receptů z hříšně dobré čokolády
Najít někoho, kdo nemá rád čokoládu, je téměř nadlidský výkon. Čokoláda je prostě báječná a dá se z ní vykouzlit nekonečné množství dezertů, moučníků a jiných laskomin....
Postup přípravy
- Mouku prosejte s cukrem, přidejte nakrájené máslo, vejce, zázvor a špetku soli, vypracujte pevné těsto a nechte ho v chladničce hodinu odpočívat.
- Pak ho na pomoučeném válu rozválejte na obdélník, vyložte jím koláčovou formu (12 × 22 cm) a těsto přitiskněte ke stranám. Na povrch položte alobal a nasypte fazole na slepé pečení. Korpus pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut, pak alobal s fazolemi odstraňte a dopékejte 10 minut.
- Upečený korpus nechte vychladnout ve formě.
- Smetanu nechte přejít varem a odstavte. Přidejte nakrájenou čokoládu a za stálého míchání ji rozpusťte. Pak vmíchejte vyšlehané máslo a brandy. Krém rozetřete na korpus a na povrch vyskládejte preclíky. Koláč nechte v chladu do druhého dne odležet a pak nakrájejte