Suroviny
- tmavá čokoláda 100 g
- hladká mouka 100 g
- cukr krystal 100 g
- máslo 100 g
- máslo 25 g
- vejce 2 ks
- žloutek 2 ks
- kakaový prášek
Příprava tohoto dezertu se vám podle videoreceptu určitě podaří :)
Postup přípravy
- Rozpuštěným máslem vytřete vnitřek misky a vložte do lednice či mrazáku. Po ztuhnutí másla postup vytření opakujte, důkladně vysypte kakaovým práškem a dejte zpět do lednice.
- Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu společně s máslem a vymíchejte v hladkou hmotu.
- Vejce, žloutky a cukr vyšlehejte dotuha, přimíchejte prosátou mouku a vše důkladně zpracujte v hladkou směs.
- Rozpuštěnou čokoládu přidejte do vaječné směsi a míchejte tak dlouho, dokud se vše dokonale nespojí.
- Čokoládovou směsí naplňte vysypané misky a nechte chladit minimálně 20 minut.
- Troubu předehřejte na 180 °C, vložte naplněné misky a pečte cca. 10–12 minut. Poté vytáhněte z trouby, nechte 1 minutu odstát a vyklopte.
- Podávejte s kopečkem vanilkové nebo pomerančové zmrzliny.