Zdobení
- malina
- cukr 2 lžičky
Krém
- lusk 1 ks
- cukr 6 lžic
Korpus
Postup přípravy
Vyšleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli. Žloutky utřeme s cukrem a postupně přidáváme po lžících horkou vodu,prosátoumouku s kakaem a práškem do pečiva, aby nám vznikla suchá směs. Vše promícháme a postupně po lžičkách přidáváme olej, nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Těsto dáme na plech vyložený pečicím papírem tak, aby výška těsta byla cca 3 cm, a v předem vyhřáté troubě pečeme 10 max. 15 minut na 180 stupňů. Po upečení pokapeme korpus Amarettem a necháme vychladnout.Před podáváním vykrajujeme z těsta malá kolečka (dortíky).
Vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým luskem – ten podélně rozřízneme a použijeme pouze vnitřní dužinu. Poté jemně vmícháme mascarpone. Takto připravený krém dáme vychladit do lednice.
V malém rendlíku rozehřejeme menší část malin s cukrem. Zlehka zredukujeme a necháme vychladnout.
Při podávání korpus přelijeme vanilkovým krémem, poklademe čerstvými malinami, dozdobíme malinovou omáčkou a snítkou máty.