Suroviny
- čokoláda 200 g
- vejce 6 ks
- cukr 240 g
- máslo 180 g
- malina 635 g
- hladká mouka 80 g
- červené víno 2.5 dcl
- máslo 125 g
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni s máslem. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme čokoládu s máslem a nakonec mouku, vše promícháme a naplníme misky cca 1cm pod okraj. Pečeme v předem předehřáté troubě na 200 °C na středním roštu 8 minut. Jakmile se udělají nafouklé čepičky, vyndáme. Omáčku si připravíme tak, že do hrnce dáme máslo a necháme rozpustit, přidáme cukr a necháme karamelizovat. Jakmile se cukr rozpustí, vložíme maliny, promícháme a vlijeme víno. Krátce povaříme a podáváme se suflé. Doplníme vanilkovou zmrzlinou.