Ingredience
- máslo 125 g
Krém
- mascarpone 500 g
Postup přípravy
Sušenky rozdrtíme a smícháme se změklým máslem. Těsto dáme do nevymazané formy, uhladíme do výšky asi 2,5 cm a pečeme v předehřáté troubě 10 až 12 min na 200 stupňů.
Žloutky s cukrem, citronovou šťávou a citronovou esencí vyšleháme do pěny, přimícháme mascarpone, krémem zalijeme upečené těsto a necháme ztuhnout v lednici.
Jako ozdobu si můžeme připravit citronovou polevu. V malém kastrůlku rozehřejeme 2 lžíce cukru, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a asi 1dl vody. Povaříme, aby se cukr rozpustil. Dort ozdobíme polevou při podávání.
Dezert
Citronový dort s mascarpone
Ingredience:
- 100 g sušenek bez náplně
- 125 g másla
Krém:
- 4 žloutky
- 4 lžíce cukru
- 2 citrony
- 500 g mascarpone