Suroviny
Tento recept mám od své kamarádky a je to hrozná dobrota :)
Postup přípravy
Ve velkém hrnci nechte rozehřát olej a máslo. Vsypte česnek a cibule a důkladně promíchejte, aby se cibule obalila máslem a olejem. Zasypte cukrem, přidejte tymián, sůl a pepř. Zmírněte oheň na minimum a odkryté vařte za občasného promíchání 40-50 minut, až se odpaří šťáva a cibule s cukrem začne karamelizovat.
Přilijte víno, ocet, a portské a vařte na prudším ohni za častého míchání dalších 40-60 minut, až se to velké množství tekutiny téměř odpaří. Kvůli této fázi potřebujete opravdu velký vysoký hrnec, při prudkém vaření cibuláda dost bublá, ale kvůli odpařování nepoužívejte poklici.
Ve finále by cibuláda měla mít téměř mahagonovou barvu. Směs nechte trochu vychladnout a plňte do sterilizovaných sklenic.