Postup přípravy
- sušenka 300 g
- voda 1 dl
- cukr moučka 3 lžíce
- kukuřičný škrob 1 lžička
- rum 0.5 l
Ingredience
Postup přípravy
- jahoda 0.5 kg
- cukr moučka
Ingredience
- cukr vanilka 2 ks
Postup přípravy
Postup přípravy
Máslové sušenky rozdrtíme (pomeleme) na malé kousky, které smícháme s rozměklým máslem
Vytvoříme kompaktní hmotu, kterou naplníme dortovou formu o průměru 22 až 25 cm
Hmotu rovným předmětem zpevníme, aby nám zaplnila dno formy a byla pevná
Dáme zmrazit na ½ hodiny
Mascarpone, tvaroh, rum, vanilkové cukry a tři lžíce moučkového cukru dáme do mísy a důkladně promícháme
Tento krém naneseme na zmrzlý korpus a dáme na chvíli do chladničky
Mezitím si podle návodu připravíme želatinu
Po vychladnutí ji opatrně nalejeme na krém a zarovnáme
Necháme chladit minimálně 3 hodiny
Před podáváním dezertu si nakrájené a očištěné jahody vsypeme do hrnce, přidáme 1 až 2 dl vody, tři lžíce moučkového cukru a lžičku škrobu
Celé za stálého míchání vaříme do změknutí jahod a vytvoření hustší šťávy
Tuto směs přidáme k dezertu a celé nakonec posypeme moučkovým cukrem
Na ozdobu se hodí lístek máty
Dezert
Cheescake s jahodovým pyré
Ingredience:
- 300 g máslových sušenek
- 150 g másla
- 200 g mascarpone
- 200 g polotučného tvarohu
- 0,5 l tuzemského rumu
- barevná želatina
- 0,5 kg jahod
- cukr moučka
- 2 ks cukru vanilka
- kukuřičný škrob