Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Chakchouka v těstě se salsou verde

2–4 porce
do 1 hodiny
Chakchouka se salsou verde
Chakchouka se salsou verde Autor: Marek Dienstl
Chakchouka je tuniská specialita, podobná ratatouille. Tradičně se podává s chlebovými plackami, ale lze ji také zapéct do těsta. Výtečnou kapsu z listového těsta podávejte s voňavou salsou verde z čerstvých bylinek.
Reklama

Při přípravě postupujte podle video receptu:


Reklama

Postup

  1. V pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nasekanou cibuli a česnek. Do pánve nakrájíme na kostičky červenou papriku, lilek a cuketu. Necháme chvíli restovat doměkka, ochutíme solí, pepřem a čerstvým oreganem, bobkovým listem, rozmarýnem a tymiánem. Vmícháme dvě lžíce rajského protlaku, směs stáhneme z ohně a připravíme listové těsto.
  2. Těsto rozválíme, potřeme našlehaným vejcem a doprostřed dáme orestovanou zeleninu. Těsto překlopíme, dobře upevníme spoje, vršek ještě potřeme vajíčkem a dáme do zlatova upéct na přikrytý gril.
  3. Mezitím připravíme zelenou omáčku – salsu verde. Nasekáme bylinky podle libosti (bazalku, oregano, pažitku, mátu...), smícháme s olivovým olejem, osolíme a opepříme, přidáme stroužek nasekaného česneku a na závěr zakápneme citronovou šťávou.
  4. Chakchouku sundáme z grilu a podáváme se salsou verde.
Reklama

Chakchouka se salsou verde 2

Chakchouka se salsou verde 3

Chakchouka se salsou verde 4

Chakchouka se salsou verde 5

Chakchouka se salsou verde  Foto: Marek Dienstl

Chakchouka se salsou verde , Foto: Marek Dienstl

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama