Suroviny
- řepa 1 ks
- kozí sýr 100 g
- rukola 1 hrst
- olivový olej 100 ml
- pomeranč 2 ks
- citron 1 ks
- med 2 lžíce
- třtinový cukr 3 lžíce
- balzamikové glazé
- mléko
- sůl
- pepř
- piniové oříšky
Postup přípravy
Červenou řepu očistíme a se šťávou z pomerančů, citronu, medem a třtinovým cukrem dáme vařit asi na hodinu. Řepu uvaříme doměkka. Poté ji scedíme a po vychladnutí nakrájíme na tenké plátky.
Kozí sýr rozmícháme s mlékem a dochutíme solí a pepřem. Řepu naaranžujeme na talíř, poklademe rukolou a pokapeme olivovým olejem. Z kozího sýru vytvarujeme nočky a přidáme je na talíř. Nakonec posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky a zakapeme balzamikovým glazé.