Suroviny
- řepa 1 ks
 - kozí sýr 100 g
 - rukola 1 hrst
 - olivový olej 100 ml
 - pomeranč 2 ks
 - citron 1 ks
 - med 2 lžíce
 - třtinový cukr 3 lžíce
 - balzamikové glazé
 - mléko
 - sůl
 - pepř
 - piniové oříšky
 
Postup přípravy
Červenou řepu očistíme a se šťávou z pomerančů, citronu, medem a třtinovým cukrem dáme vařit asi na hodinu. Řepu uvaříme doměkka. Poté ji scedíme a po vychladnutí nakrájíme na tenké plátky.
Kozí sýr rozmícháme s mlékem a dochutíme solí a pepřem. Řepu naaranžujeme na talíř, poklademe rukolou a pokapeme olivovým olejem. Z kozího sýru vytvarujeme nočky a přidáme je na talíř. Nakonec posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky a zakapeme balzamikovým glazé.