Suroviny
- kachní prsa 1.5 kg
- brusinky 30 g
- červené víno 50 ml
- sůl
- pepř
- sójová omáčka
- worchestrová omáčka
- ústřicová omáčka 50 ml
- brambory 200 g
- cibule
- česnek
- máslo 25 g
Postup přípravy
Kachní prsa orestujeme na sádle, aby se kůžička opekla, poté podlijeme vodou a dusíme. Když už jsou prsa skoro měkká, podlijeme je vínem, ochutíme kořením a přidáme brusinky; to vše znovu dusíme do úplného změknutí prsou. Brambory uvaříme do měkka, našťoucháme je, přidáme máslo. Vedle na pánvičce si na sádle opečeme dozlatova cibuli a česnek a ty potom přidáme do brambor. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a vmícháme do brambor.
Ingredience:
- 1,5 kg chlazených kachních prsou s kůží
- 30 g brusinek
- 50 ml kvalitního červeného vína
- sůl
- pepř
- sójová omáčka
- worcester
- 50 ml ústřicové omáčky
- 200 g brambor
- 1 cibule
- česnek podle chuti
- 25 g másla
- svazek jarní cibulky