Předkrm carpaccio s rukolou a domácí focacciou
- carpaccio 200 g
- rukola 80 g
Ingredience na 2 chleby
- droždí 0.5
Postup přípravy
Tenké plátky carpaccia poklademe rovnoměrně na talíř. Posypeme je rukolou a čerstvě nakrájenými plátky parmazánu. Zakapeme citronovou šťávou a lehce okořeníme čerstvě namletým pepřem. Podáváme s domácí focacciou.Focaccia
Ingredience na 2 chleby: 0,5 kg hladké mouky 4 dl vody ½ droždí 1 lžíce mořské soli 5 cl oleje (extra virgin)
postup:
V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. Až bude nakynuté, vypracujeme z něj dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme silnější placky. Polijeme je olivovým olejem, posypeme mořskou solí a rukama směs rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí a s těstem. Chleby dáme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10 až 12 minut na 220 až 250 °C. Poté je necháme vychladnout.
Předkrm
Carpaccio s rukolou a domácí focacciou
Ingredience na 4 porce:
- 200 g carpaccia
- 80 g rukoly
- 3 cl citronové šťávy
- 7 cl olivového oleje (extra virgin)
- 12 plátků parmazánu
- čerstvě namletý pepř