Suroviny
Postup přípravy
Troubu rozhřejeme na 190 °C. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, česnek a jemně posekané ančovičky. Postupně přihazujeme špenát. Necháme zavadnout a krátce podusit. Přesuneme do misky. Mezitím si v téže pánvi znovu rozpálíme olivový olej a česnek. Ten necháme lehce zhnědnout a pak ho vyhodíme. Přilijeme rajčata a pyré, kousky rajčat rozmělníme vařečkou, osolíme, opepříme, přidáme lžíci červeného vinného octa a necháme 15 minut probublávat. Ke konci přihodíme nasekanou bazalku.
Mezitím nasekáme špenát, vrátíme ho do misky, smícháme s ricottou, osolíme, opepříme. Do pytlíku dáme špenátovou směs a naplníme jí požadované množství těstovinových trubek. Do vhodného pekáčku nalijeme naši rajčatovou omáčku a na ni v jedné vrstvě naskládáme naplněné cannelloni. Zalijeme druhou omáčkou připravenou ze zakysané smetany, muškátového oříšku a hrsti parmezánu, aby byly trubky dobře zakryté. Posypeme druhou hrstí sýra a dáme asi na 30 minut zapékat do vyhřáté trouby.