Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Burger s cibulovou marmeládou a nivou

4 porce
do 1 hodiny
Burger s cibulovou marmeládou a nivou
Burger s cibulovou marmeládou a nivou Autor: Sweet pixel blog
Máme pro vás recept na pořádný domácí burger. Tentokrát je jako nejdůležitější ingredience použita marmeláda z červených cibulí. Tato marmeláda je sama o sobě chuťově naprosto neodolatelná a pokud se zkombinuje s nivou, rukolou a kvalitním hovězím masem, vznikne jednoduše geniální burger.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Na marmeládu:

Na majonézu:

Na burgery:

Reklama

Postup

  1. Nejdříve si připravte cibulovou marmeládu. V pánvi rozpusťte máslo. Přidejte cibuli a za občasného míchání vařte asi 5 minut, dokud cibule nezměkne. Poté ztlumte teplotu vařiče a vařte ještě 10 minut.
  2. K cibuli přidejte cukr a zamíchejte. Nalijte víno a ocet a nechte vařit asi 15 minut, dokud se nevyvaří skoro všechen alkohol. Opepřete a osolte.
  3. Mezitím si připravte ochucenou majonézu. V míse smíchejte majonézu, citronovou šťávu, kečup, česnek a osolte a opepřete. Všechny suroviny pořádně promíchejte.
  4. Maso opepřete a osolte. Rozdělte na 4 díly, z kterých vypracujte 4 karbanátky. Na pánvi rozehřejte olej a postupně maso opečte z obou stran. Maso je dobré na pánvi zatěžkat a přitlačit k ní, k tomu dobře poslouží např. hrneček.
  5. Bulky rozkrojte na půlky. (Bulky se můžou na pár minut dát rozpéct do trouby.) Spodní bulku potřete připravenou majonézou, přidejte rukolu, na ni dejte upečené maso, posypte rozdrobenou nivou a na samotný vršek dejte cibulovou marmeládu. Přikryjte bulkou a podávejte.
Reklama

Burger s cibulovou marmeládou a nivou Foto: Sweet pixel blog

Burger s cibulovou marmeládou a nivou, Foto: Sweet pixel blog

 

Sweet pixel blogNejen sladké pokušení...

Sweet pixel blog je o propojení dvou mých vášní  jídla a fotografování. Jídlu se intenzivně a bez přestávek věnuji od léta roku 1985. K fotografování jsem se shodou šťastných okolností dostala o 25 let později a tato událost se zcela překvapivě a nečekaně stala významným mezníkem v mém životě.

Důležité jsou ty hodiny a dny, kdy se zavřu do kuchyně a připravuji, krájím, vařím, míchám, ochutnávám, peču, zdobím, upravuji, běhám se stativem v kuchyni, nadávám, clona, čas, krocení světla, odrazy, odlesky a cvak, cvak ... a nakonec, když se všechny pixely poskládají tak, jak jsem od začátku chtěla, a já pojídám výsledný produkt svého snažení, přijde přesvědčení, že takhle vypadá jeden z nejskvělejších koníčků vůbec... :-) Jana Klinkovská

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama