Suroviny
Postup přípravy
Brokolici rozdělíme na růžičky a uvaříme na páře do poloměkka
Na drobno nakrájená uvařená vejce smícháme s vychladlou brokolicí, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, šunku na pásky, kukuřici, osolíme a opepříme
Zakysanou smetanu smícháme zvlášť s majonézou a přidáme do salátu
Jemná domácí paštička s bylinkovou bagetkouRenáta dost riskovala, ale kupodivu bylo odpůrců jater méně než odpůrců hub, což ovlivnilo hodnocení následujícího chodu
Domácí paštika byla pochválena
Ingredience: - 400 g kuřecích a králičích jater,- 150 g másla (+ 50 g na zalití),- 1 prolisovaný stroužek česneku,- 1 velká snítka tymiánu,- špetka koření pěti vůní,- 2 lžíce šlehačky,- sůl,- pepř
- cibulepostup:Játra očistíme
V hlubší pánvi rozehřejeme oříšek másla a po dobu asi dvou minut osmahneme cibuli s česnekem
Přidáme koření a tymián, po minutě játra
Orestujeme je doměkka
Směs rozmixujeme se změklým máslem, smetanou, solí a pepřem
Hmotu dáme do misky vyložené igelitem a uhladíme
Zalijeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout
Teplota: 160 °CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5 Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká Doba přípravy: do 30 minut + čas na chladnutí a odleženíČas vaření: do 30 minutRecipe category: předkrm / restování / chlazení
PředkrmBrokolicový salát