Bramboráčky
- brambory 8
- česnek 1 palice
- sůl
- majoránka
- vejce 1
- drcený kmín
- pepř
- hrubá krupice 2 PL
- hladká mouka 8 PL
Masová směs
- kuřecí stehno 1 kg
- sójová omáčka 1 PL
- sůl
- pepř
- worcesterová omáčka 1 ML
- škrobová moučka 3 PL
- pórek 1/2
- vejce 1
- grilovací koření
- mletá sladká paprika
- pálivá paprička
- směs koření (mexické)
- nakládaná zeleninová směs (na tousty) 200 ml
- houby 200 ml
- olej 3 PL
Postup přípravy
Bramboráčky
- Na bramboráčky si nastrouháme brambory, utřeme česnek a přidáme jedno vejce.
- Osolíme a okořeníme, přidáme mouku a dobře promícháme. Smažíme po obou stranách na oleji do zlatova.
Masová směs
- Na masovou směs pokrájíme kuřecí maso na kostičky, v míse promícháme s vajíčkem, trochou oleje a směsí ze škrobové moučky a sójové omáčky rozšlehané v trošce vody. Jemně osolíme a přidáme veškeré koření včetně worcesteru.
- Znovu promícháme a poté osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme zeleninovou a houbovou směs. Dusíme doměkka, ke konci přidáme pórek pokrájený na kolečka a opět zahustíme škrobovou moučkou spolu se sójovou omáčkou rozšlehanou ve vodě.
- Po zahuštění již směs nevaříme a můžeme ihned podávat.
Autor receptu: Jiřina Kučerová