Head
- voda 4 lžíce
Postup přípravy
- plech
- kiwi
Head
- smetana 1 balení
Postup přípravy
Head
- jahoda 5 g
- vejce 4 g
Postup přípravy
Do mísy dáme 4 lžíce cukru, vejce a utřeme nebo ušleháme. Když je krém hustý, přidáme čtyři lžíce horké vody. Poté postupně zašleháme mouku – po lžících. Šleháme, dokud těsto není dost husté. Vylijeme je na plech vyložený pečicím papírem. Dáme péct asi na dvacet minut přibližně na 190 stupňů. Nesmíme troubu otevřít, aby nám těsto vyskočilo.
Oloupeme kiwi, nakrájíme je na kolečka a pak ještě napůl. Připravíme si polevu – vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem a zašleháme zakysané smetany. Rovnoměrně rozetřeme na piškot. Poté poklademe v řadách měsíčky kiwi. Dáme zatuhnout do ledničky. Ozdobíme dle libosti meduňkou a třeba jahodou a domácí šlehačkou. Ovoce můžeme ještě zalít a ozdobit želé.