Suroviny
- vepřové maso 500 g
- vývar neuvedeno neuvedeno
- řepa 300 g
- protlak 3 lžíce
- máslo 100 g
- mouka 1 lžička
- zelí 500 g
- mrkev neuvedeno neuvedeno
- petržel neuvedeno neuvedeno
- cibule neuvedeno neuvedeno
- cukr 1 lžička
- ocet neuvedeno neuvedeno
- sůl neuvedeno neuvedeno
- pepř neuvedeno neuvedeno
- bobkový list neuvedeno neuvedeno
- kysaná smetana neuvedeno neuvedeno
- voda 3 litr
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme koření, zalejeme vodou, osolíme a dáme vařit
Když je maso měkké, přidáme na kostičky nakrájené zelí, petržel, mrkev a necháme vařit
Pak dodáme červenou řepu, rajčatový protlak a zahustíme jíškou
Na talíři zalejeme kysanou smetanou
Boršč
Ingredience:
- 500 g vepřové plece
- vývar z vepřových žeber
- 300 g červené řepy
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 100 g másla
- 1 lžička hladké mouky
- 500 g hlávkového zelí
- mrkev
- petržel
- cibule
- 1 lžička cukru
- ocet
- sůl
- celý pepř
- bobkový list
- kysaná smetana
- 3 litry vody