Suroviny
- cibule 2 kusy
- rajský protlak 2 lžíce
- koriandr 1 lžička
- práškové chilli 1 lžička
- feferonka 2 kusy
- koriandr 3 lžíce
- citronová šťáva 2 lžíce
- sůl 1 špetka
- olivový olej 1 dávka
- krevety 12 kusy
Postup přípravy
1
Cibuli, rajský protlak, mletý koriandr, kurkumu, chilli prášek, 2 celé feferonky, čerstvý koriandr, citronovou šťávu a sůl dejte do mixéru a mixujte asi minutu
Pokud se vám zdá umixovaná hmota příliš hustá, rozřeďte ji trochou vody
2
Zahřejte olej v hluboké pánvi s okrouhlým dnem nebo v pánvi wok
Slabě snižte teplotu a přidejte rozmixovanou směs koření
Smažte 3–5 minut nebo do mírného zhoustnutí omáčky
3
Přidejte krevety a za stálého míchání rychle smažte při střední teplotě
Jakmile je pokrm dobře prohřátý, přeneste je na servírovací mísu, ozdobte zbytkem čerstvého koriandru a čtvrtkou limetky
Ihned podávejte