Suroviny
- vepřová panenka 500 g
- česnek 1 palice
- vejce 2
- kari koření
- majoránka
- solamyl
- sójová omáčka
- sůl
- jasmínová rýže 500 g
- cibule 1
- hřebíček
- fazolové lusky 400 g
- olej
Postup přípravy
- Panenku si nakrájíme a naložíme do rozšlehaných vajec, půlky drceného česneku, lžíce solamylu a koření, sójové omáčky, špetky cukru a soli, trošky majoránky a kari. Necháme chvíli v chladu rozležet.
- Pak rychle usmažíme na horkém oleji a dochutíme jako lehce orientální minutku. K jídlu podáváme jasmínovou rýži, do níž vložíme cibuli a zapícháme hřebíček, poté vaříme (dusíme) doměkka.
- Další přílohou jsou zelené fazole, krátce orestované na oleji, pokrájené cibuli a půlce pokrájeného česneku, které podusíme v trošce vody doměkka a můžeme nakonec dochutit i pár kapkami sójové omáčky.
Autor receptu: Michal Bajaja