Najděte si recept
Na co máte chuť?

Asijský okurkový salát
Pikantní ochucení, které ze staré známé okurky učiní cosi lákavě exotického, se hodí k letní tabuli vždycky.
do 10 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- rýžový ocet 4 lžíce
- Sezamový olej 1 lžíce
- Cukr 1/2 lžičky
- Sůl 1/4 lžičky
- drcené sušené chilli papričky 1/2 lžičky
- mladé pevné okurky 500 g
- jarní cibulky 2 ks
- čerstvý koriandr, nasekaný 1 hrst
- sezamová semínka na ozdobu
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Okurky nakrájejte na tenké plátky, jarní cibulky na šikmé plátky.
- Všechny přísady na zálivku promíchejte v misce, do ní vmíchejte okurky a cibulky a salát nechte alespoň 30 minut rozležet v chladu.
- Před podáváním posypte salát sezamovými semínky.
Asijský okurkový salát , Foto: L.A. CREATIVE FOOD