Suroviny
- smetana ke šlehání 2 kusy
- kakao 100 g
- cukr krupice 1 lžíce
- máslo 1 kus
- pomazánkové máslo 1 kus
- piškoty 2 balení
- cukrářské piškoty 1 balení
- moučkový cukr 100 g
- ořechy 50 g
Postup
- Šlehačku, kakao a cukr svaříme a necháme vychladnout.
- Utřeme máslo, pomazánkové máslo a cukr do pěny.
- Přidáme trochu amaretta, dvě lžíce ořechů a vychlazený krém ze šlehačky. Vše smícháme.
- Do dortové formy vkládáme piškoty namočené v amarettu a na ně vrstvíme krém.
- Vrstvy střídáme: piškoty, krém, piškoty atd.
- Zakončíme krémem, který hustě posypeme ořechy (strany dortové formy poklademe půlkami cukrářských piškotů, které rovněž namočíme v amarettu).
- Necháme v lednici nebo chladu ztuhnout (nejlépe do druhého dne).
- Na talířku můžeme zdobit šlehačkou či čokoládou.
Autor receptu: Jiřina Slaná