Špenátová frittata s mozzarellou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Špenátová frittata s mozzarellou Foto:
Špenátová frittata s mozzarellou
Foto: Sweet pixel blog

Frittata je vaječná omeleta se zeleninou a sýrem, která se peče v troubě. V tomto rychlém a jednoduchém receptu jsou jako ingredience použité špenát, mozzarela a parmazán. Výhodou frittaty je, že do ní můžete použít jakoukoliv oblíbenou zeleninu, maso nebo sýr.

Suroviny
vejce 8 ks
mléko 200 ml
parmazán 30 g
sůl
olivový olej 1 lžíce
cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
mražený špenát 300 g
Postup
1

Troubu předehřejte na 190 °C. Ve velké míse rozmíchejte vejce, přidejte mléko, parmazán a koření.

2

Ve velké žáruvzdorné pánvi rozehřejte olej. Přidejte na drobno nakrájenou cibuli a vařte, dokud nezesklovatí. Poté přidejte na drobno nakrájený česnek a špenát a vařte několik minut.

3

Do pánve nalijte vaječnou směs, přidejte na kousky natrhanou mozzarelu a vařte asi 3 minuty. Směs nemíchejte.

4

Pánev dejte do trouby a pečte asi 15 minut, dokud není frittata hotová.

Špenátová frittata s mozzarellou Foto:

Špenátová frittata s mozzarellou, foto: Sweet Pixel Blog

Sweet pixel blogNejen sladké pokušení...

Sweet pixel blog je o propojení dvou mých vášní  jídla a fotografování. Jídlu se intenzivně a bez přestávek věnuji od léta roku 1985. K fotografování jsem se shodou šťastných okolností dostala o 25 let později a tato událost se zcela překvapivě a nečekaně stala významným mezníkem v mém životě.

Důležité jsou ty hodiny a dny, kdy se zavřu do kuchyně a připravuji, krájím, vařím, míchám, ochutnávám, peču, zdobím, upravuji, běhám se stativem v kuchyni, nadávám, clona, čas, krocení světla, odrazy, odlesky a cvak, cvak ... a nakonec, když se všechny pixely poskládají tak, jak jsem od začátku chtěla, a já pojídám výsledný produkt svého snažení, přijde přesvědčení, že takhle vypadá jeden z nejskvělejších koníčků vůbec... :-) Jana Klinkovská

Videa

reklama

reklama